Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cum s-a stricat mecanismul stimulentelor, aflati din Romania Libera.
Pana acum, sporurile si stimulentele acordate in administratia centrala au fost o forma de-a camufla cresterile salariale din sectorul bugetar. Insa atunci cand cheltuielile salariale totale s-au apropiat de 10% din PIB iar bugetul n-a mai putut sa le acopere, sporurile si stimulentele au devenit principala tinta a taierilor. Anul trecut, planul agreat de Guvern si FMI a fost ca o parte dintre bonificatii sa fie inclusa in salarii, iar alta parte sa nu mai fie acordata deloc. Noile veniturii erau stipulate clar in legea salarizari unice.
 
In realitate, legea salarizarii unice n-a mai fost aplicata, iar angajatii au ramas doar cu salariile de incadrare.

Taxa pentru cei care nu lucreaza terenul va fi cat subventia la hectar, anunta Financiarul.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara a declarat joi (14 octombrie 2010) seara la Sibiu, ca in minister se lucreaza la elaborarea unui act normativ care va fi discutat in urmatoarele doua sedinte de Guvern, conform caruia romanii care nu isi lucreaza terenurile agricole vor plati o taxa asemanatoare cu subventia pe care o plateste ministerul la hectar.

”Lucram la elaborarea actului normativ, care trebuie corelat si cu Legea arendei, cu Legea pietei funciare. Urmeaza sa il discutam intr-o sedinta de guvern. Cuantumul se ridica aproape de ceea ce inseamna subventia pe care o platim pe hectar”, a precizat ministrul Tabara.

Conform unei estimari facute de ziarul Gandul, aproximativ o jumatate de milion de romani vor plati aceasta taxa. Acestia detin 2 milioane de hectare de teren agricol, necultivate, adica 20 la suta din intreaga suprafata arabila din Romania.

Capital scrie despre Cat costa un kilometru de autostrada.

Costurile unui kilometru de autostrada in zona de munte au fost evaluate la 6,1 milioane de euro, in zona de deal la 5,05 milioane de euro, iar la ses – 3,86 milioane de euro, reiese din standardele de cost realizate de mai multi experti.

"Standardele de cost au fost elaborate de minister, impreuna cu reprezentanti ai Bancii Mondiale, ai Bancii Europene de Investitii si ai IPTANA (Institutul de proiectare in transporturi al MTI - n.r). Nu vor mai fi permise actele aditionale, pentru ca vom cunoaste exact care sunt costurile de executie", a spus ministrul Transporturilor, la o intalnire cu presa.

Boagiu vrea ca 90% din amenzile RAR si ARR sa mearga la intretinerea drumurilor si doar 10% la buget, relateaza Jurnalul National.

Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) vrea ca 10% din cuantumul amenzilor aplicate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si Registrul Auto Roman (RAR) sa fie distribuit catre bugetul de stat si 90% catre intretinerea drumurilor, in prezent intreaga suma fiind varsata la bugetul statului.

"Avem in lucru, in prezent, un proiect prin care vrem ca 10% din amenzile date de ARR si RAR sa se duca la stat si restul de 90% sa mearga la Compania de Drumuri pentru intretinerea soselelor", a declarat joi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu la o intalnire cu jurnalistii.

Cei mai bogati romani au saracit cu 6 miliarde de euro
, informeaza Evenimentul Zilei.

Cei 300 de milionari prezenti in noua editie au fost nevoiti si ei sa-si restructureze afacerile din cauza crizei. Potrivit evaluarilor, averea lor cumulata se ridica la 30 de miliarde de euro.

Averile insumate ale celor mai bogati 300 de oameni de afaceri din clasament se situeaza in jurul valorii de 30 de miliarde de euro, echivalentul a 25,9% din produsul intern brut al Romaniei, potrivit editiei 2010 a "Top 300 cei mai bogati romani", care va fi pe piata de luni, 18 octombrie. Cifra este cu 6 miliarde de euro mai mica fata de 2008.

Mai exact, 169 de milionari au inregistrat, in 2009, scaderi ale averilor, 40 au iesit din top, si doar 38 au reusit sa-si conserve situatia financiara. Nici cei 43 de oameni de afaceri care si-au majorat averile nu au fost scutiti de efectele crizei, intrucat, pentru a-si asigura rentabilitatea au fost nevoiti si ei sa plateasca pretul piperat al restructurarii si eficientizarii activitatii.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !