Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CSSPP: Shemele de pensii trebuie prezentate concis si usor de inteles intr-un prospect simplificat
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CSSPP: Shemele de pensii trebuie prezentate concis si usor de inteles intr-un prospect simplificat
Administratorii fondurilor de pensii vor fi obligati sa ofere potentialilor participanti, inainte de semnarea actului de aderare, un prospect simplificat al schemei de pensii, care sa ofere informatii concise si usor de inteles, dupa ce Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, joi, Norma pentru modificarea si completarea Normei nr. 7/2007 privind prospectul schemei de pensii private.
 
Modificarile aduse prin actul normativ se refera la restructurarea continutului prospectului schemei de pensii private in doua parti componente: prospectul detaliat si prospectul simplificat. De asemenea, sunt aduse modificari si completari la procedura si documentele necesare autorizarii, la procedura obtinerii avizului de modificare precum si la procedura de publicare si republicare a prospectului schemei de pensii private.

Prospectul simplificat prezinta pe scurt caracteristicile schemei de pensii si vine in sprijinul participantilor sau a potentialilor participanti la un fond de pensii private prin intelegerea mai facila a elementelor esentiale ale prospectului. Prin continutul sau, prospectul simplificat ofera informatii concise, usor de inteles astfel incat participantul sau potentialul participant sa acceseze usor informatia relevanta care sa ii permita o comparatie intre diferitele fonduri de pensii private, pentru a putea alege fondul cel mai potrivit interesului sau. Prospectul simplificat este oferit participantului/potentialului participant inainte de semnarea actului individual de aderare. Totodata, in cadrul prospectului simplificat, administratorul are obligatia de a mentiona faptul ca participantul primeste la cerere si in mod gratuit prospectul integral al schemei de pensii.

Prospectul detaliat pastreaza in cea mai mare parte continutul prospectului schemei de pensii private stabilit prin Norma nr. 7/2007, dar structura acestuia a fost modificata prin regruparea informatiilor pe anumite categorii. Astfel, proiectul detaliat cuprinde informatii privind:
• date de identificare ale fondului de pensii, ale administratorului, depozitarului si auditorului acestuia;
• principiile schemei de pensii private si ale politicii de investitii;
• drepturile si obligatiile partilor prevazute in contractul de administrare.

Noul act normativ elimina obligativitatea atasarii contractului de administrare la prospectul schemei de pensii private, avand in vedere faptul ca termeni ai acestuia se regasesc in cadrul continutului prospectului detaliat. Participantii interesati pot avea acces atat la contractul de administrare, cat si la contractul de societate civila pe pagina proprie de internet a administratorului.

Prospectul simplificat si prospectul detaliat formeaza, impreuna, prospectul schemei de pensii private.

Conform dispozitiilor normei, administratorii fondurilor de pensii administrate privat vor avea la dispozitie un termen de 6 luni pentru modificarea prospectelor, in conformitate cu prevederile noului act normativ.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !