Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Firmele care au de luat bani de la stat scapa de taxe, informeaza Capital.
Companiile isi vor putea compensa sumele pe care le au de recuperat de la stat ca urmare a contractelor de furnizare de bunuri, servicii sau lucrari cu datoriile din taxe si impozite.
 
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) precizeaza ca prevederile recent aprobatei Ordonante de urgenta nr. 88 din 2010 pentru modificarea Codului de procedura fiscala poate „constitui temei de drept al stingerii obligatiilor reciproce, in situatia existentei unor drepturi de creanta reciproce, care sa rezulte si din obligatiile de plata fata de operatorii economici furnizori de bunuri, servicii si/sau lucrari“.

Botis da stimulente doar pentru septembrie, anunta Evenimentul Zilei.

Ministrul muncii, Ioan Botis, a explicat intr-un interviu pentru EVZ ca subordonatii sai ar putea primi stimulente luna aceasta, insa pentru septembrie

Ministrul muncii, Ioan Botis, a explicat intr-un interviu dat in exclusivitate "Evenimentului zilei" cum se vor acorda pe viitor stimulentele in ministerul pe care il conduce, mergand pe ideea guvernantilor de a recompensa doar performanta: "Aceste stimulente se pot acorda in masura in care se realizeaza criteriile de performanta si in masura in care noi constatam de la o etapa la alta ca activitatea se imbunatateste si este justitificata o plata suplimentara".

Gandul scrie despre Cat ar pierde supermarketurile daca ar fi inchise duminica. Cine ar avea de castigat.

Deputatii vor sa oblige marile lanturi de magazine sa-si plateasca dublu angajatii care lucreaza sambata si duminica. Initiativa este discriminatorie si nefundamentata, se opun retailerii.

Supermarketurile ar putea avea pierderi de pana la 25%, echivalentul a milioane de euro lunar, in cazul in care vor fi nevoite sa isi inchida unitatile in ziua de duminica, potrivit unei propuneri a parlamentarilor din Camera Deputatilor. Mai mult, deputatii au propus recent ca celor circa 50.000 de angajati din retail sa li se plateasca dublu zilele de sambata si duminica in cazul in care retailerul decide sa pastreze activitatea si la final de saptamana.

Incep discutiile pentru acordul-umbrela cu FMI, relateaza Jurnalul National.

Statul are nevoie de 10,8 miliarde de euro anul viitor.

Vizita misiunii Fondului Monetar In¬ter¬national va incepe la 20 octombrie, cand pe langa discutiile privind acordarea transei a sasea se vor analiza si conditiile preliminare privind un nou acord intre FMI si Romania. Timp de doua saptamani, autoritatile romane si expertii Fondului vor ana¬liza daca Romania are nevoie de un nou acord si daca va putea trece cu bine peste anul 2011 fara sa traga bani de la Fond. "Discutiile sunt preliminare. Finalizarea pentru noul aranjament se va face probabil in ia¬nuarie. Vor mai exista discutii si in noiembrie si decembrie, fara sa se mai vina la Bucuresti", a declarat Mihai Tanasescu, reprezentantul Romaniei la FMI.

Restantele au depasit 10% din soldul creditelor in patru judete cu economie slaba
, titreaza Ziarul Fiananciar.

Criza a lovit mai puternic judetele slab dezvoltate din punct de vedere economic sau regiunile puternic dependente de o singura industrie, firmele si clientii individuali din aceste zone reusind sa-si plateasca din ce in ce mai greu ratele la banci.

In Ialomita, de exemplu, ponderea restantelor in totalul imprumuturilor acordate de banci ajungea la 12,3% la sfarsitul lui august, in crestere cu un punct si jumatate fata de luna precedenta. Si in Bistrita-Nasaud, Galati sau Suceava restantele depaseau 10% din soldul creditelor, in timp ce in Arad sau Botosani intarzierile la plata se situau usor sub acest prag. La nivel national, media este de 6,9%.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !