Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Finantele se gandesc sa renunte la impozitul anticipat de 10% pe Bursa, informeaza Ziarul Financiar.
Asociatia Investitorilor de pe Piata de Capital (AIPC) a convins miercuri reprezentantii Comisiei de Dialog Social din Ministerul Finantelor Publice sa reanalizeze proiectul de modificare a Codului fiscal, care prevedea retinerea la sursa a unui impozit de 10% pe castigurile obtinute din vanzarea pe Bursa a actiunilor, potrivit presedintelui AIPC Dumitru Beze.
 
"Am participat miercuri la sedinta Comisiei de Dialog Social din Ministerul Finantelor dedicata impozitarii pe piata de capital, iar in urma discutiilor, oficialii acesteia au agreat ca retinerea la sursa a unui impozit anticipat de 10% pe castigurile obtinute din tranzactiile de pe Bursa nu este o solutie de impozitare potrivita pentru piata de capital", a declarat Beze.

Cat trebuie sa te lase in pace banca daca nu iti platesti ratele. O instanta a dat o decizie favorabia unui somer roman care bulverseaza sistemul bancar
, titreaza Gandul.

Clientul bancii a argumentat ca firma la care lucra a intrat in insolventa si ca nu are venituri. Bancherii: "De plata datoriei scapa. In veci nu va mai lua un credit de la o banca".

O decizie surprinzatoare a unei instante din Romania a pus pe jar mediul bancar. Recent, un tribunal a hotarat ca unui restantier sa ii fie acordata o perioada de gratie la plata ratelor la credit. Reprezentantii bancherilor sustin ca oricum datoria se acumuleaza, iar respectivul client pana la urma tot va trebui sa plateasca. "Probabil este vorba despre un caz izolat al unei instante care poate decide suspendarea temporara a platii ratelor pana la judecarea pe fond a unei cauze. In veci, clientul nu va mai putea obtine un credit de la o banca", au declarat pentru gandul surse din mediu bancar.

Cotidianul.ro anunta ca: Oprea a marit soldele si functiile ofiterilor din Armata.

In nebunia generala care s-a instaurat in Romania, a trecut neobservat faptul ca peste 18.000 de functii din Ministerul Apararii au fost marite cu o treapta pentru a nu fi scazute soldele, ca urmare a modificarii nivelului contributiilor la sistemul de asigurari sociale.

Pana in 2010, angajatii din domeniul Apararii Nationale achitau o contributie de 5% la bugetul de stat. De acum inainte, prin legea sistemului unitar de pensii publice, militarii vor contribui la acest sistem, la fel ca celelalte categorii de persoane, cu un procent de 10,5% contributie individuala din venitul castigat. Data fiind aceasta situatie care l-ar fi putut pune intr-o situatie incomoda in fata subordonatilor sai din Armata, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Oprea, a pus la cale o smecherie de zile mari.

Aflati din Capital Costul ascuns al politei RCA.

Decizia de cumparare a unei polite obligatorie RCA poate da unora multa bataie de cap. Atat pretul cat si asiguratorul care emite polita sunt criterii importante in alegerea unei RCA, insa atunci cand o cumparam trebuie sa avem in vedere si Cartea Verde atasata, care in anumite cazuri trebuie extinsa, fapt ce ne poate costa in plus.

Un aspect important pe care clientii trebuie sa il aiba in vedere este oferta asiguratorilor privind tarile in care polita Carte Verde atasata RCA este valabila. Daca acestia doresc sa circule cu masina intr-una dintre tarile care nu sunt trecute in Cartea Verde atunci vor trebui sa plateasca inca 15 euro lunar, exemplu valabil in cazul BCR Asigurari.

Vladescu: M-as intoarce la Finante. Dar cu un alt guvern, scrie Money.ro.

Fostul ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu, ar vrea sa revina in functie, pentru a treia oara, dar nu sub guvernul Boc. Este suparat pe presa, dar are si un dinte impotriva fostilor colegi de Executiv, care l-au fortat sa aleaga intre semnarea majorarii TVA si proiectele personale, decente, cu finantele tarii. In schimb, cu presedintele Basescu a avut o “relatie corecta”. Ar vrea sa ne imprumutam cu cap, sa termine cu Garda Financiara si, o data cu ea, cu evaziunea. Despre dezamagirile si proiectele lui Vladescu cititi intr-un interviu exclusiv MONEY.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !