Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Formularul 225: Plata anticipata a impozitului pentru transferul titlurilor de valoare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Formularul 225: Plata anticipata a impozitului pentru transferul titlurilor de valoare
Persoanele fizice, beneficiare de venit din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise, au obligatia stabilirii trimestriale a castigului net/pierderii nete, calcularii si virarii impozitului reprezentand plata anticipata in contul impozitului pe castigul net anual impozabil, inca de la 1 iulie 2010, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).
 
Potrivit ANAF, aceste obligatii sunt prevazute de OUG nr. 58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Impozitul de plata/de restituit pentru perioada de raportare, reprezentand plata anticipata, se calculeaza de persoana fizica, beneficiara de venit, ca diferenta intre impozitul pe castigul net determinat la sfarsitul fiecarui trimestru si impozitul aferent trimestrului anterior si se declara pana la data de 25 a lunii urmatoare trimestrului de raportare.

Castigul net/pierderea neta se determina la sfarsitul fiecarui trimestru, ca diferenta intre castigurile si pierderile inregistrate cumulat de la inceputul anului pana la sfarsitul trimestrului de raportare.

Impozitul pe castigul net se stabileste la sfarsitul fiecarui trimestru, prin aplicarea cotei de 16% asupra castigului net, la sfarsitul trimestrului de raportare.

Pentru perioada 1 iulie 2010 – 31 decembrie 2010, la stabilirea platilor anticipate se vor avea in vedere numai castigurile si pierderile aferente tranzactiilor cu titluri de valoare efectuate incepand cu data de 1 iulie 2010.

In acest sens, ANAF a publicat pe site-ul propriu, www.anaf.ro, la sectiunea “Toate formularele cu explicatii”, formularul 225 “Declaratie privind stabilirea impozitului reprezentand plata anticipata trimestriala in contul impozitului pe castigul net anual impozabil pentru castigurile obtinute din transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorile mobiliare in cazul societatilor inchise. Formularul se completeaza de catre contribuabili pe baza informatiilor transmise de intermediari, societatile de administrare a veniturilor sau alti platitori de venit, conform instructiunilor prevazute in Ordinul ANAF nr. 2.600/2010.

Plata impozitului se realizeaza in contul de venituri ale bugetului de stat 20.03.01.09 “Venituri ale bugetului de stat - Impozit pe venituri din transferul titlurilor de valoare” care se deschide pe codul numeric personal sau numarul de identificare fiscala al contribuabilului persoana fizica.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !