Firmele care inregistreaza pierderi consecutive, dar si cele care refuza sa ceara rambursarea TVA se afla in vizorul controalelor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) din acest an.
Desi aceste metode de depistare a evazionistilor au acoperire in legislatie, punerea lor in practica afecteaza si firme corecte care, din cu totul alte motive, inregistreaza pierderi sau nu depun cereri de rambursare a TVA.
Noul Cod Rutier: circulatia interzisa iarna, fara cauciucuri speciale si lanturi, transmite
Gandul.
Noile prevederi au fost introduse in proiectul legislativ de catre parlamentarii din Comisia de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor
In
timp ce Ministerul Transporturilor lucreaza la normele care ii vor obliga pe soferii masinilor de mare tonaj sa circule pe timpul iernii doar daca au cauciucuri de iarna, noul Cod Rutier a fost completat de parlamentari cu obligarea tuturor conducatorilor auto de a-si pregati masinile de iarna.
Romania Libera scrie:
SUA deschid la Bucuresti un centru antifrauda. Hackerii romani au pagubit SUA cu 1 miliard de dolari Expertii americani ii vor invata pe politistii romani cum sa strice planurile hackerilor.
„Nimeni nu se pricepe mai bine ca romanii la fraude informatice", scriau jurnalistii de la Los Angeles Times in 2007. Acum, trei ani mai tarziu, afirmatia ramane valabila. Hackerii romani nu s-au dezis si au pus pe jar atat autoritatile romane, cat si pe cele americane
Invitat ieri la emisiunea „Dupa 20 de ani" de la Pro TV, ambasadorul american in Romania, Mark Gitenstein, a facut o estimare a pagubelor produse pana acum de hackerii romani in Statele Unite ale Americii. „Fraudele informatice pornite din Romania ajung la un miliard de dolari in SUA si lucram indeaproape... politistii dumneavoastra au fost foarte eficienti in acest domeniu, iar procurorii dumneavoastra sunt foarte competenti", a spus diplomatul. SUA vor finanta un centru de pregatire in domeniul criminalitatii informatice la Bucuresti. Ambasada a investit deja peste un milion de dolari Serviciul de Combatere a Criminalitatii Informatice.
Doar 9,6 km de autostrada in 2010, relateaza
Jurnalul National.
Anul acesta vor fi dati in folosinta 9,6 kilometri din autostrada Transilvania, intre Campia Turzii-Turda, potrivit declaratiei lui Liviu Costache, noul director general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).
Intrebat cati kilometri de autostrada vor fi dati in folosinta anul acesta, Costache a ocolit raspunsul, informandu-ne care sunt termenele de finalizare a unor lucrari aflate in derulare. "Termenul de finalizare al lucrarilor la Autostrada Arad-Timisoara (32,25 km) este anul 2012, urmand ca anul viitor sa fie gata varianta de ocolire a municipiilor Arad (12,25 km) si Constanta (21,8 km), precum si ultimele doua tronsoane ale Autostrazii Cernavoda-Constanta, respectiv tronsonul Cernavoda-Medgidia (19,25 km) si Medgidia-Constanta (31,8 km). Pentru Autostrada Transilvania este estimata deschiderea traficului anul acesta pe 9,6 kilometri in sectorul Campia Turzii-Turda.
BNR suspectata de interventii, informeaza
Bursa.
Leul s-a apreciat semnificativ, in a doua parte a sedintei interbancare de vineri, iar paritatea a coborat sub 4,3 lei/euro, in timp ce la deschiderea sedintei cotatiile se situau peste 4,32 lei/euro, pe fondul vanzarilor de valuta.
Unii analisti considera ca aprecierea leului a fost sustinuta de investitorii care si-au marcat profituri si de ordinele comerciale, dar altii suspecteaza ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a intervenit in piata pentru a aprecia leul.