Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow "Legea micii reforme in justitie" a fost promulgata
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

"Legea micii reforme in justitie" a fost promulgata
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a promulgat, luni, legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor ("Legea micii reforme"). Printre prevederile actului normativ se numara obligatia judecatorilor de a fixa termene de judecata scurte, chiar de la o zi la alta, iar instiintarea partilor s-ar putea realiza si prin intermediul email-ului pentru a se reduce termenul de judecata al proceselor.
 
Potrivit MJ, adoptarea legii reprezinta un prim pas in directia implementarii noilor coduri fundamentale ale Romaniei. Legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor impune instituirea unor norme procedurale cu efecte imediate pentru a facilita eficientizarea procedurilor judiciare si solutionarea cu celeritate a proceselor si reglementeaza masuri legislative punctuale, care vizeaza, in principal, simplificarea si sporirea celeritatii solutionarii cauzelor, cu impact direct si asupra executarii hotararilor.

Astfel, Legea micii reforme va da posibilitatea ICCJ sa devina cu adevarat o instanta de casatie, care sa asigure treptat unificarea jurisprudentei. In acelasi timp, legea va permite degrevarea tribunalelor si judecatoriilor si, pe aceasta cale, va crea conditiile scurtarii termenelor de judecata.

Pe baza principiilor acestei legi se poate trece la regandirea Programului privind volumul optim de incarcare si incadrarea in exigentele CEDO privind desfasurarea proceselor in termene optime si previzibile.

In acest fel, MJ apreciaza ca legea va servi interesul cetatenilor si al companiilor de a beneficia de un act de justitie de calitate.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !