Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Numarul total de bugetari este tinut la secret in Ministerul Finantelor si furnizat doar la cerere, anunta Ziarul Financiar.
Cel mai important indicator din ultimii doi ani la care, in declaratiile oficiale, se raporteaza toata lumea, Fondul Monetar International (FMI), Guvernul, autoritatile publice - este vorba de numarul de bugetari - este in Romania "secret de stat".
 
Acest indicator, spre deosebire de rata somajului, care este publicata lunar de Ministerul Muncii, rata dobanzii de referinta, publicata lunar de BNR, sau salariul mediu din economie, publicat lunar de Institutul National de Statistica, nu apare in niciun document oficial al vreunei institutii de stat din Romania.

Adevaruri dureroase despre salariile romanilor, relateaza Capital.

Romanii iși doresc „salarii decente“, „lefuri normale“, „venituri ca in UE“. Cine stabilește, insa, care este nivelul de normalitate sau de decența al unui salariu?

Sindicaliștii cred ca veniturile angajaților autohtoni trebuie sa se raporteze la mediul european in care evolueaza economia noastra.
„Am cerut ca la intrarea in UE salariul minim sa fie de 330 de euro, adica circa 1.100 de lei la acea data, urmand ca, treptat, acesta sa creasca astfel incat sa ne apropiem de media europeana“, spune Ovidiu Jurca, vicepreședinte al Blocului Național Sindical (BNS). El crede ca, in acest mod, impactul creșterilor de prețuri provocate de aderare (la combustibili, energie, alcool, tutun etc.) ar fi fost mai ușor de suportat.

Money.ro scrie despre Cat economisesti la intretinere daca ai apartamentul intr-un bloc de clasa C.

In 2008, costul anual de incalzire al unei locuinte din Romania, cu o suprafata medie de 38,68 mp ar fi fost de 2.037 lei, ceea ce plaseaza locuintele in clasa energetica E. Claudiu Georgescu, presedintele APMCR este de parere ca o trecere de la aceasta clasa la clasa C aduce un consum si cheltuieli mai mici cu 1.200 de lei.

In 2008, costul anual de incalzire al unei locuinte din Romania, cu o suprafata medie de 38,68 mp ar fi fost de 2.037 lei, ceea ce plaseaza locuintele in clasa energetica E. Claudiu Georgescu, presedintele Asociatiei Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania (APMCR) este de parere ca o trecere de la aceasta clasa la clasa C aduce o economie de 1.200 de lei, investitie recuperabila in opt ani.

DNA ne asculta de 500.000 de lei, titreaza Jurnalul National.

In plin scandal al interceptarilor telefonice, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face achizitii de tehnica de ascultare si fotografiere de la un SRL de bloc prin clasica metoda a licitatiei la care se prezinta un singur ofertant si este declarat castigator.

Andyteh Concept SRL va livra, in urma unei licitatii la care a prezentat singura oferta, aparate de inregistrare, aparate de transmisie digitala, cabluri de conectare, accesorii pentru echipamente audio si video, accesorii de echipamente audio, acumulatori electrici, microfoane, pachete software de prelucrare a imaginilor, sisteme de navigare si de pozitionare globala (GPS sau echivalente) si obiective pentru aparate de fotografiat. Valoarea totala a contractului este de 500.000 de lei.

Datoriile Rompetrol se transeaza in instanta, informeaza Evenimentul Zilei.

Ministerul Finantelor a ales calea tribunalelor pentru a recupera cele 516 milioane de euro de la Petromidia, deschizand 16 dosare pana acum.

Ministerul Finantelor Publice (MFP) isi cauta dreptatea prin tribunale dupa ce a esuat sa-si recupereze integral creantele de la Rompetrol, in valoare de 570 milioane de euro pana la termenul scadent si s-a trezit actionar in companie.

"Toate deciziile luate de actionarii Rompetrol Rafinare (Petromidia) in ceea ce priveste problema datoriilor au fost contestate. In total, sunt 16 dosare cu Rompetrol, numai pe chestiunea OUG 118/2003 (prin care datoriile companiei se transforma in obligatiuni in favoarea statului - n.r.)", ne-au spus reprezentanti ai ANAF
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !