Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Statul n-a terminat cu taierile, anunta Romania Libera.
Guvernul Romaniei, oricare ar fi el, va trebui sa reduca in continuare cheltuielile cu salariile pentru a respecta pretentiile FMI. Solutiile posibile sunt concedierile sau taierile suplimentare de venituri.
 
Romania a ramas cu aproape zero optiuni de politica economica in fata unor delegati FMI din ce in ce mai nervosi si mai inflexibili. Principala tinta din negocieri - deficitul bugetar - va fi probabil atinsa, insa Guvernul trebuie sa reduca in continuare cheltuielile cu personalul , iar de reduceri de taxe nici nu poate fi vorba. Singura concesie acceptata de Fond a fost majorarea salariului minim brut pe economie de la 600 la 650 de lei. De pe urma acestei masuri, statul spera sa incaseze impozite care sa depaseasca cheltuielile suplimentare cu propriii angajati.

FMI ia in calcul pentru 2011 un al treilea an de scadere economica, informeaza Ziarul Financiar.

Romania risca sa nu se poata desprinde cu adevarat din criza decat in 2012. Pe ce venituri va fi construit bugetul?

FMI ia in calcul riscul ca 2011 sa fie al treilea an consecutiv de recesiune pentru economia Romaniei, acceptand in calculele sale pentru prima data posibilitatea ca evolutia PIB sa fie de -1%, afirma surse participante la discutiile din aceste zile cu misiunea Fondului aflata la Bucuresti pentru "desenarea" proiectului de buget pe anul viitor

Money.ro relateaza: Numarul somerilor "de profesie" a crescut cu 330%. Dezastru intre cei fara studii.

In judetele "de top", numarul somerilor de profesie a urcat in 2010 cu 330%, in medie, comparativ cu 2009. In aceleasi judete, in jur de 70% dintre someri sunt absolventi de scoala primara, gimnaziu sau cel mult scoala profesionala.

Cifrele au fost comunicate de Institutul National de Statistica, la solicitarea MONEY.ro.

Botosani, Bistrita-Nasaud si Satu-Mare sunt judetele cu cresteri dramatice ale numarului de someri de lunga durata in 2010, raportat la 2009.

Veniturile salariale mai cresc doar in vanzari si distributie, titreaza Capital.

Potrivit unui studiu publicat luna aceasta, valoarea primelor acordate in mediul privat a crescut cu aproape 50% in ultimul an. Nu este o gluma, ci un semnal limpede ca metodele de remunerare a angajatilor sunt pe punctul de a se schimba dramatic.

Andrei, 29 de ani, angajat intr-o multinationala pharma, venituri lunare de circa 4.000 de lei: „Eu lucrez de sase ani ca agent de vanzari, din care ultimii trei ani, in domeniul farmaceutic. Aici se castiga, intr-adevar, mult. Anul trecut a fost mai negru, dar, chiar si atunci, sumele pe care le luam noi in cele mai grele luni erau considerate foarte mari in alte domenii, din cate am vorbit cu alti prieteni din vanzari. Totusi, eu zic ca, spre deosebire de sectoare precum constructii, alimentar sau bauturi, agentii din pharma chiar fac afaceri de zeci de mii, cateodata chiar de sute de mii de euro pe luna, deci chiar aduc profituri reale companiilor in care lucreaza.“

Mitingul sindicatelor – boom economic: Bucurestiul a castigat 30.000 de clienti, scrie Gandul.

Marele miting de ieri a insemnat si mare cheltuiala, atat din partea sindicatelor, cat si din buzunarul propriu al sindicalistilor. Un drum cu autocarul a costat si 1.000 de euro. O cafea in Bucuresti s-a dus si la 10 lei.

A veni la Bucuresti pentru marele miting a insemnat pentru sindicalistul de rand nu doar un sacrificiu de timp si energie, dar si un efort usturator pentru buzunarul propriu, desi imbucurator pentru comerciantii din centrul Capitalei.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !