Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare

FMI negociaza dur situatia creditelor, titreaza Romania Libera.
Divergentele aparute in cadrul discutiilor cu FMI legate de modificarea OUG 50 privind creditele populatiei ar putea prelungi vizita misiunii, punand in pericol chiar acordul.

La doar o zi distanta de incheierea vizitei FMI la Bucuresti, negocierile au intrat in impas, in principal din cauza conditiei de modificare a OUG 50 privind creditele populatiei, astfel ca vizita misiunii s-ar putea prelungi si nu este exclusa suspendarea acordului, potrivit unor surse apropiate discutiilor, citate de Mediafax. Jeffrey Franks, seful misiunii FMI la Bucuresti, a precizat in cursul saptamanii trecute ca modificarea OUG 50/2010 privind contractele de credit ale populatiei intr-o forma „satisfacatoare" va reprezenta o conditionalitate pentru eliberarea urmatoarei transe din acordul stand-by.

Pierderile in sistemul bancar au urcat la 474,5 milioane lei dupa noua luni,
anunta Jurnalul National.

Pierderile la nivelul sistemului bancar au urcat cu 240,5 milioane lei in trimestrul al treilea si au ajuns la 474,5 milioane lei (110 milioane euro) la sfarsitul lunii septembrie, insa bancile mari au inca rezultate pozitive.

"Dintre bancile mari, majoritatea s-au mentinut pe profit, iar rezultatele cu plus totalizeaza un castig de 1,3 miliarde lei. Restul bancilor au cumulat pierderi de 1,77 miliarde lei. Problema principala ramane, ca si pana acum, cresterea provizioanelor in tot sistemul", a declarat pentru MEDIAFAX directorul Directiei Supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza.

Despre Cum scapi mai ieftin de creditele luate "cu buletinul" scrie Evenimentul Zilei.

Cele mai bune oferte de refinantare a imprumuturilor mai vechi de consum sunt cele pentru clientii care aduc giranti sau au conturi de salarii la aceeasi banca.

Doar zece banci de pe piata locala ofera credite de refinantare consistente, mai precis in valoare de 10.000 de euro sau 42.700 de lei, fara giranti sau garantii, care pot fi rambursate in zece ani, arata o analiza efectuata de revista "Capital".

Imprumuturile de aceasta valoare pe termene cat mai lungi pot fi utilizate pentru consolidarea unor credite mai mici, de tipul celor luate "cu buletinul". Aceasta este una dintre cele mai simple solutii pentru reducerea cheltuielilor familiei cu plata ratelor.

Trezoreria cauta sa imprumute 4,6 miliarde de lei in noiembrie, relateaza Ziarul Financiar.

Trezoreria si-a planificat sa imprumute in noiembrie 4,6 miliarde de lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat, suma fiind similara cu cele anuntate in septembrie sau octombrie.

Luna aceasta sunt planificate patru emisiuni de certificate de trezorerie pe sase luni si un an in valoare de un miliard de lei fiecare si doua de obligatiuni tip benchmark, pe trei ani si cinci ani, in valoare de 300 de milioane de lei.

In octombrie, statul a imprumutat 3,7 miliarde de lei, in crestere fata de lunile precedente, desi a mentinut plafonul de 7% pe an pentru randamentele platite.

Romanii contribuie cu 1% la PIB-ul Spaniei, informeaza Capital.

O parte din romanii stabiliți in Spania au supraviețuit crizei reprofilandu-se. Cei care munceau la negru s-au intors in tara. Si unii, si ceilalti asteapta ca economia iberica sa-si reporneasca motoarele.

«Trebuie sa ajung de urgenta in Spania, la Santander. Am fost instiintat de la Oficiul fortelor de munca de faptul ca am o oferta la un atelier auto din oras. Problema este ca am apucat sa-mi vand garsoniera, dar nu am reusit sa fac contractul pentru apartamentul pe care vreau sa-l cumpar copiilor, in Bucuresti. Așa ca trebuie sa ma reintorc cat mai repede in tara», spune Ion Pascu, un focsanean stabilit in Capitala acum cativa ani, care a plecat sa faca un ban in Spania, pe vremea cand economia iberica duduia.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !