Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Presedintele Basescu: OUG nr. 50/2010 nu se va aplica retroactiv
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Presedintele Basescu: OUG nr. 50/2010 nu se va aplica retroactiv
Presedintele Romaniei, Traian Basescu considera ca OUG nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori nu se va aplica retroactiv, vizand ce se intampla in relatia banci-clienti in momentul de fata, potrivit declaratiilor sale de la finalul consultarilor cu partidele din coalitia de guvernare.
 
„Nicio banca nu poate spune ca OUG nr. 50/2010 vizeaza comisioane si dobanzile pe care le-ar fi platit clientul inainte de aparitia acestei ordonante. Ea reglementeaza viitorul pentru ca exista tentatia bancilor de a introduce noi comisioane, noi obligatii de plata pentru cei care au credite si mai ales pentru cei care intarzie si isi reesaloneaza creditele”, a declarat presedintele Traian Basescu.

Conform presedintelui Traian Basescu, Ordonanta trebuie transformata in lege, urmand a se tine cont de faptul ca Banca Nationala reglementeaza in mod direct activitatea bancilor comericiale, aceasta putand sa interzica lansarea sau mentinerea pe piata a unui produs bancar si nu altcineva.

In schimb, Oficiul pentru Protectia Consumatorului poate sesiza Banca Nationala sa ia masuri legate de interzicerea unui produs bancar, spre exemplu.

De asemenea, in opinia presedintelui, un alt criteriu care trebuie indeplinit este criteriul echitatii, adica trebuie gasit acel echilibru in care, pe de o parte, clientul sa nu fie scutit de plata obligatiilor asumate initial, pentru ca banii pe care i-a primit de la banca nu sunt banii bancii, sunt banii deponentilor: ai firmelor, ai persoanelor fizice si ei trebuie rambursati, chiar daca discutam de o rambursare in conditii de renegociere a timpului de rambursare.

Pe de alta parte, presedintele mentioneaza ca legea trebuie sa previna tentatia bancilor de a transfera in spatele beneficiarilor de credite, prin introducerea de noi comisioane, prin cresteri de comisioane, prin tot soiul de manevre de banca, astfel incat sa fie prevenita transferarea pierdelor bancilor din credite neperformante in spinarea beneficiarilor de credite inca neachitate.

„Si, de asemenea, sunt un sustinator fara rezerve al neplatii niciunui comision in situatia in care are loc o plata anticipata a creditului”, mai spune Traian Basescu.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !