Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cinci sfaturi pentru a evita controalele fiscale, titreaza Evenimentul Zilei.

Nicio firma nu se bucura de vizitele inspectorilor fiscali. Mai ales ca legislatia romaneasca este, de multe ori, interpretabila, iar modificarile fiscale sunt foarte frecvente. Exista insa cateva trucuri care va vor tine departe de ochii inspectorilor fiscali.
 
Bunaoara, anul trecut, inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) au verificat peste 83.000 de firme. Adica, aproape 7.000 de companii pe luna sau 230 de firme pe zi, potrivit raportului de activitate al Fiscului de anul trecut.

Exista cateva reguli care, daca sunt respectate cu strictete, aveti mult mai multe sanse sa nu intrati in vizorul functionarilor Fiscului.

Ipotecarele se ieftinesc usor, creditele de consum mai asteapta, informeaza Capital.

Dobanzile mici de la inceputul anului vor ramane mult timp o amintire. Dupa scumpirea masiva din vara, dobanzile au coborat cu pasi mici doar la creditele ipotecare in euro.

Imprumuturile pentru locuinte contractate in euro s-au ieftinit usor in luna septembrie comparativ cu luna anterioara. Dobanda anuala efectiva (DAE) medie a scazut cu 0,7 puncte, ajungand la 6,7% in septembrie, potrivit datelor raportate de banci la Banca Nationala a Romaniei. In continuare, aceste finantari sunt mai scumpe decat in primele sase luni ale anului, cand rata medie de dobanda efectiva se situa sub 6%.

Aflati din Adevarul Ce mai are statul de vanzare.

Trecerea unor companii publice in sectorul privat ar scapa autoritatile de acumularea de arierate, crede Fondul Monetar International. Analistii spun insa ca nu este momentul vanzarii la kilogram. Procesul de privatizare, asa cum s-a desfasurat in perioada 1992-2004, este un model depasit in actualele conditii de piata, cred specialistii in domeniu.

FMI indeamna Guvernul sa accelereze privatizarea companiilor la care statul este actionar - pentru a creste veniturile la buget - sau sa le lichideze pe cele care nu pot trece pe profit. In ultima scrisoare de intentie publicata de Fond, Guvernul se angajeaza sa creasca incasarile companiilor publice - inclusiv prin majorarea tarifelor si a redeventelor - si sa scada cheltuielile prin reducerea numarului de salariati.

Cum se pregatesc dealerii de anvelope sa echipeze pentru iarna 3,5 milioane de masini, relateaza Ziarul Financiar.

In cazul in care ar fi adoptata ordonanta de urgenta, magazinele de anvelope ar putea vinde in urmatoarea luna 14 milioane de cauciucuri pentru autoturisme in valoare totala de 1,4 mld. euro.

Echiparea unui autoturism cu anvelope de de iarna costa intre 700 si 6.000 de lei, potrivit unei analize realizate de ZF, luand in calcul toate segmentele de masini, de la clasa mini la SUV-uri si limuzine de lux.

Astfel, cineva care detine un model Dacia 1310 ar cheltui intre 700 si 830 de lei pentru a achizitiona un set de anvelope noi, in conditiile in care in multe dintre cazuri valoarea masinii per ansambul nu ajunge la 1.000 de lei.

60% dintre comune si 30% dintre orasele Romaniei ar putea fi desfiintate, anunta Financiarul.

Peste 60% dintre comune si mai mult de 30% dintre orasele Romaniei risca sa-si piarda statutul. Echipe de inspectori guvernamentali au inceput, inca din iunie, sa evalueze situatia financiara a primariilor din toata tara.

Primari si consilieri locali mai putini, orase transformate in comune si comune „retrogradate” la rang de sat. Asta prevede un proiect de lege aflat in acest moment in dezbaterea Senatului.

Initiatorul acestuia, senatorul PDL Nicolae Dobra, spune ca noua reglementare va reduce cheltuielile legate de plata salariilor angajatilor din administratiile locale si ca va stopa intrarea in faliment a unor administratii locale, care, in prezent, sunt in imposibilitate de plata.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !