Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Minciuna restructurarii: cel mai bine platiti bugetari castiga in continuare peste 12.000 de euro pe luna, informeaza Ziarul Financiar.
Cel mai bine platiti bugetari din Romania castiga in continuare de 10 ori mai bine decat presedintele Romaniei, in ciuda mesajelor despre restructurarea bugetara, despre salarizarea unica si stoparea risipei in cheltuirea banilor publici, releva un top al celor mai bine platiti salariati din economie pe judete.
 
Astfel, cel mai bine platit bugetar, din Arad, a incasat in 2009 nu mai putin de 671.000 de lei brut, echivalentul a 13.300 de euro brut luna de luna, de 10 ori mai mult decat presedintele si primul-ministru.

Secretul bugetului pe 2011: ruperea de salariul minim, titreaza Capital.

Salariile bugetarilor si asistenta sociala, inclusiv ajutoarele de somaj, vor fi complet decuplate de salariul minim. Bugetul si angajatorii vor avea de castigat odata ce presiunea sindicatelor pentru majorarea lui va scadea.

Ajutorul de somaj nu va mai fi 75% din salariul minim pe tara, ci va fi calculat in functie de alți indicatori. La fel se va intampla cu toate indemnizatiile si alte forme de sprijin social care, in prezent, mai depind de cuantumul acestuia. In acelasi timp, grila de salarizare a bugetarilor va porni de la un coeficient rezultat din „limitele bugetului“, dupa cum s-a exprimat seful misiunii Fondului International Monetar, adica de la atat cat isi permite fondul de cheltuieli cu personalul, fixat la 39 miliarde de lei pentru 2011.

Aflati din Gandul Cum a vrut Guvernul Boc sa “nationalizeze” pensiile private.

In cadrul negocierilor cu Fondul, cabinetul Boc a cerut permisiunea FMI si a CE de a renunta la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Adevaratul motiv al discutiilor aprinse dintre FMI si Comisia Europeana, pe de o parte, si Guvernul roman, pe cealalta, nu a fost OUG 50, asa cum a parut in urma declaratiilor publice, ci dorinta cabinetului Boc de a "nationaliza" pensiile private, respectiv de a renunta la sistemul de pensii private obligatorii (Pilonul II), dupa cum au declarat pentru gandul surse participante la discutiile oficiale. Guvernul a explicat ca este nevoie de aceasta masura pentru a suplimenta fondurile alocate anul viitor investitiilor.

Liber la taxarea vrajitoarelor, scrie Jurnalul National.

Proiectul de lege al PDL care propunea impozitarea vrajitoarelor a fost adoptat ieri de senatori, dar nu prin dezbatere, ci in mod tacit, adica prin expirarea termenului pana la care trebuia discutat. Daca legea va reusi sa fie adoptata si de deputati, vrajitoarele vor fi obligate sa intre in legalitate si sa invete "sa citeasca" nu numai cartile de ghicit, ci si Codul Fiscal, caci serviciile oferite de ele vor fi taxate corespunzator.

Pentru a putea "profesa", vrajitoarele ar trebui sa obtina o autorizatie de libera practica dupa ce s-ar inscrie intr-o organizatie profesionala de profil.

Pe ce mizam la export in urmatorii patru ani
, relateaza Evenimentul Zilei.

Autoritatile pun accent pe specificul local, pentru a vinde mai bine ecoturismul ori produsele artizanale. De asemenea, cuvantul de ordine este "inovatie" cand vine vorba de mobila sau de haine.

Agricultura ecologica, turismul rural, artizanatul, dar si produsele culturale romanesti (filme, animatii, documentare etc.) ar putea deveni peste cativa ani segmente-cheie in ponderea exporturilor romanesti. In ciuda crizei, Romania a realizat in primele opt luni din 2010 exporturi totale de circa 23,3 miliarde de euro, de pasind valoarea celor realizate in aceeasi perioada din 2008, an cand au atins un nivel record din ultimele doua decenii.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !