Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Creditele pentru care banca iti numara si colegii de serviciu, scrie Capital.
Creditul pe cardul de salariu este unul dintre cele mai ieftine imprumuturi si poate fi obtinut destul de repede. In plus, sumele pot ajunge si pana la echivalentul a 10.000 de euro, fiind cu atat mai mari cu cat angajatorul vireaza salarii pentru mai multi angajati.
 
Dobanzile percepute de banci la liniile de credit atasate cardurilor de debit sunt mai mici decat cele aferente cardurilor de credit. Angajatorii negociaza cu bancile dobanzile la overdraft, iar reducerile obtinute de acestia depind de numarul de carduri de salariu pe care il aduc bancii respective.

Batalia pentru spatiul Schengen: ce castiga Romania din aderare si de ce exista atata retinere in capitalele europene fata de acceptarea Bucurestiului?
, titreaza Ziarul Financiar.
Aderarea Romaniei la spatiul Schengen agita spiritele pe masura ce data la care ar urma sa adere Romania si Bulgaria, sfarsitul lui martie 2011, se apropie.
Ce naste atata patima si opozitie fata de aceasta aderare in randurile unor politicieni europeni, pana la urma? Si ce castiga cetateanul roman de pe urma aderarii?
Eliminarea vizelor a adus Romaniei libertarea de circulatie in Europa. Aderarea la spatiul Schengen presupune eliminarea controalelor de la frontierele interne ale celor 25 de state semnatare ale acordului, initiat in 1985 cand Belgia, Germania, Franta, Olanda si Luxemburg au decis sa creeze un spatiu de circulatie fara control.

Jurnalul National relateaza: Finantistii se pregatesc de greva.
Ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ieri ca problema stimulentelor se va rezolva prin Legea salarizarii unitare, dar trebuie lasat Parlamentul sa decida. Sindicatele se pregatesc deja de greva.
"Cred ca problema stimulentelor se va rezolva prin Legea salarizarii unice, dar trebuie lasat Parlamentul sa decida asupra acestui lucru", a spus Gheorghe Ialomitianu, la intrarea in sediul Ministerului Finantelor. Ialomitianu a spus ca prin Legea salarizarii se doreste ca toti functionarii cu aceeasi pregatire, indiferent ca lucreaza la Ministerul Finantelor sau la alta institutie, sa primeasca aceleasi salarii.
"Sindicalistii vor face presiune pe parlamentari pentru a introduce stimulentele in salariul de baza prin noua lege a salarizarii si ii cer premierului o intalnire in acest sens, iar daca aceasta solicitare nu se va regasi in actul normativ va fi declansata greva", a declarat presedintele Sindicatului National al Functionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu.

Despre Zece solutii pentru a scoate sistemul medical din criza, informeaza Evenimentul Zilei.

Mai multi specialisti intrebati de EVZ au identificat masurile ce se impun pentru rezolvarea unor probleme care mentin sistemul medical romanesc la cel mai scazut nivel din Europa.
Patru dintre solutiile propuse de expertii intrebati de EVZ au fost prezentate in editiile anterioare: 1. Manageri de calitate, 2. Informatizarea pentru un control adevarat al fraudelor 3. Mai multe tratamente in ambulatoriu, mai putine internari 4. Mai multi contribuabili.
Acestora li se adauga urmatoarele sase solutii.
5. Eficientizarea coplatii
Sistemul de coplata imparte responsabilitatea intre stat si pacient, insa, din cauza bugetului redus, pacientul este cel care suporta in mare parte costurile medicamentelor. "Prin cresterea finantarii pentru medicamente nu se va mai ajunge in situatia in care un medicament compensat sa fie platit aproape exclusiv de pacient", explica Victor Olsavszky, reprezentantul OMS in Romania.

Toamna blanda ar putea spori recolta din 2011, anunta Romania Libera.

Temperaturile ridicate din prima perioada a lunii noiembrie prevestesc o recolta buna pentru anul viitor, sustin specialistii in agricultura.
Agricultorii spera ca vremea neobisnuit de calda din aceasta toamna sa le aduca recolte bogate la anul. Specialistii din domeniu sustin ca, daca nu vor fi in perioada urmatoare fenomene meteo extreme (ger prelungit fara strat de zapada), plantatiile se vor dezvolta in bune conditii. Culturile semanate timpuriu, in special in perioada sfarsitului de septembrie-inceputul lunii octombrie, vor da roade bogate la anul, considera prorectorul Universitatii de Stiinte Agronomice din Bucuresti, prof. univ. dr. Florin Stanica. „Cine a fost gospodar si a semnat inainte de perioada in care a plouat va avea rezultate foarte bune la anul. Caldura din ultima perioada, in special din luna noiembrie, a ajutat culturile, acestea au avut timp sa incolteasca, sa se dezvolte. Fermierii care au semanat in perioada septembrie-inceput de octombrie au sansa unei bune recolte la anul", ne-a declarat Florin Stanica.
 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !