Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cel putin 50% din concedierile de la stat sunt false, anunta Capital.
Numarul angajatilor din sistemul bugetar se subtiaza mai ales prin pensionari, demisii și decese. Disponibilizarile anuntate de autoritati au loc, de cele mai multe ori, pe cale naturala.
 
In decembrie 2008, erau ocupate in institutiile bugetare autohtone putin sub 1,4 milioane de posturi. Un an mai tarziu, numarul lor scazuse la 1,38 milioane. In septembrie 2010, potrivit mai multor surse din mediul guvernamental, mai lucrau in sistem nici mai mult, nici mai putin decat 1.316.047 de angajati.

„Astfel, alte cel putin 26.047 de persoane vor fi disponibilizate pana la sfarșitul acestui an, pentru a atinge tinta asumata public de 1.290.000 de bugetari care sa fie platiti cu cele 39 de miliarde de lei disponibile in fondul public de salarii in anul 2011“, afirma, intr-o postare pe blogul sau, Andreea Paul Vass, consilier al premierului Emil Boc.

Bancile incep ofensiva refinantarilor
, informeaza Romania Libera.

Bancherii incearca sa-si fure clientii intre ei prin versiunea mai sofisticata a refinantarii: consolidarea creditelor.

O familie care avea nu mai putin de 18 credite cu o valoare totala de 14.400 de euro si rate lunare de 483 de euro a obtinut o refinantare printr-un singur imprumut in valoare totala de 22.000 de euro. Noua rata lunara: doar 260 de euro. „Consolidarea creditelor intr-unul singur este o varianta preferabila restructurarii imprumuturilor, care doar amana plata ratelor", apreciaza Anca Bidian, directorul Kiwi Finance, brokerul care a intermediat consolidarea mentionata. „Toate bancile locale au oferte pentru consolidarea creditelor, care, pana la urma, nu este altceva decat o refinantare, insa cateva fac si un exercitiu de marketing prin promovarea acestora", spune si Ruxandra Andrei, director adjunct la www.finzoom.ro.

Gandul scrie despre Un nou efect al taierii salariilor: contributii mai mici la pensiile private obligatorii.

Taierea salariilor se reflecta si in diminuarea contributiilor la pensiile private obligatorii, asa-numitul Pilon II.

In octombrie, desi numarul de persoane care contribuie la fondurile de pensii administrate privat a crescut cu 0,4%, valoarea contributiilor virate la Pilonul II a scazut cu 1,1%, potrivit datelor de la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Administratorii fondurilor de pensii sustin ca scaderea a fost cauzata in special de reducerile de salarii din sistemul bugetar, dar si ca scaderea a fost mai mica decat asteptarile acestora.

Economia creste in 2011
, relateaza Jurnalul National.

ING Bank Romania a revizuit estimarile pentru evolutia economiei in acest an, de la o contractie de 2,8% la o scadere de 1,6%, si in 2011, de la un declin de 1,8% la o crestere de 0,2%, intrucat datele privind evolutia PIB-ului in trimestrul al treilea au fost mai bune decat asteptarile analistilor.

Produsul Intern Brut (PIB) a scazut in trimestrul al treilea cu 0,7% fata de perioada aprilie-iunie, evolutie mai buna decat opinia pietei (-1,3%) si estimarea ING (-2,5%), se arata intr-un raport al analistilor ING Bank Romania, potrivit Mediafax. Totodata, fata de trimestrul al treilea de anul trecut, PIB-ul a inregistrat o scadere cu 2,5% pe seria bruta, sub anticiparea ING Bank privind un declin de 4%. “Din cauza celor enumerate mai sus, ne-am revizuit estimarea privind evolutia economiei in 2010, de la –2,8% la –1,6%, si anul viitor, de la –1,8% la +0,2%. In acest moment, estimarea noastra pentru acest an este similara cu cea a FMI, de -1,9%, dar pentru 2011 difera in continuare semnificativ”, afirma analistii bancii. FMI estimeaza ca economia va creste anul viitor cu 1,5%.

Creditul pentru persoane fizice, singura speranta a bancilor in T4
, titreaza Ziarul Financiar.

Creditarea corporate nu-si mai revine pana la sfarsitul anului, constructiile, tranzactiile imobiliare, turismul si comertul fiind pe "lista neagra" a bancilor.

Companiile mari se feresc sa lanseze proiecte de investitii, din cauza temerii fata de asumarea de noi riscuri, si ca atare cererea pentru credite pe termen lung va scadea in mod deosebit in ultimul trimestru al acestui an, alaturi de toate celelalte tipuri de finantari, potrivit concluziilor unui sondaj realizat de BNR in randul celor mai mari 10 banci dupa cota de piata la creditare.

In aceste conditii, tendinta de relaxare a standardelor de creditare care da semne de consolidare sub presiunea concurentei are putina relevanta pentru stimularea cererii.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !