Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul pregateste un pachet de masuri pentru reformarea pietei muncii
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul pregateste un pachet de masuri pentru reformarea pietei muncii
Ministerul Muncii a inaintat Guvernului doua documente care vizeaza reforma sociala si cea a pietei muncii, a declarat luni ministrul de resort, Ioan Botis.
“Sunt documente asumate, de politici publice, si in cazul acestor documente, Ministerul Muncii va propune cateva reforme pe care noi le consideram extrem de importante in zona pietei muncii.”
 
“Incepand din aceasta saptamana, asa cum am promis, vom avea discutii legate de oportunitatea modificarii Codului Muncii si de modificarea altor legi care au legatura directa sau au impact pe piata muncii. Vorbesc aici de legea patronatelor, de legea sindicatelor, de legea conflictului colectiv de munca, de legea contractului colectiv de munca si, de asemenea, de legea CES-ului”, a declarat ministrul.

Potrivit ministrului,  ora actuala se afla in dezbatere in Parlament Legea zilierilor, Legea formarii profesionale si a uceniciei. De asemenea, prin Parlament au trecut ca lege organica modificarile la Legea 76, legea privind ocuparea fortei de munca. “

”A doua reforma pe care o propun este legata de zona sociala. Si pentru ca intr-un fel se schimba radical proiectia in aceasta zona, trebuie sa venim cu 2-3 variante pe care sa le propunem spre dezbatere si in functie de finalizarea acestor dezbateri vom avea un document final. in aceasta reforma sunt incluse legile privind serviciile sociale, legile privind prestatiile sociale, statutul asistentului social, statutul inspectorului social, legea privind acreditarea serviciilor sociale si legea privind calitatea serviciilor sociale”, explica ministrul Botis.

”Vom lucra cu indicatori noi, propunem o abordare stiintifica legata de indicatorul social de insertie si indicatorul social de referinta, astfel incat in fiecare an, prin aprobarea Parlamentului, sa avem cifrele corecte si exacte pentru ceea ce inseamna asistenta sociala in Romania, a precizat Botis.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !