Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Criteriile dupa care vor fi dati afara angajatii din Sanatate, titreaza Evenimentul Zilei.
Casele de asigurari au inceput demersurile pentru concedierea a peste 400 de angajati. Si spitalele renunta la personal TESA, cap de lista fiind cei care au fost sanctionati.
 
In casele de asigurari de sanatate este mare zarva zilele acestea. Se fac liste cu cei care urmeaza sa fie pusi pe liber si se stabilesc criteriile dupa care trebuie alesi cei peste 400 de oameni care de la 1 ianuarie 2011 sunt disponibilizati, conform unei ordonante de urgenta adoptate recent.

Situatia e similara in spitale, insa sunt vizati doar lucratorii din zona administrativa: fiecare spital trebuie sa calculeze cati oameni are in plus fata de normativul impus de Ministerul Sanatatii.

Cand iti sterge banca datoriile
, relateaza Gandul.

In anumite situatii, institutiile de credit prefera sa "uite" de banii pe care ii datorati.

Fie ca este vorba de persoane fizice sau de companii, bancile pot sterge datoriile celor pe care i-au creditat. Insa numai dupa ce au epuizat toate procedurile legale de recuperare a creantei. "Bancile private nu fac filantropie. Asemenea cazuri vor aparea doar izolat, iar institutiile de credit se vor asigura ca au epuizat toate metodele de recuperare a creantelor. Vor executa garantiile si vor urmari restul patrimoniului. Doar daca vor considera ca aloca mai multe resurse in acest proces decat suma de recuperat, vor lua in calcul o posibila stergere a datoriilor. Nimeni nu trage de o mata moarta", a declarat pentru gandul consultantul financiar Bogdan Baltazar.

Ziarul Financiar scrie: Bancile isi vor refinanta clientii fara comisioane si garantii suplimentare.

Bancile ar putea fi obligate sa accepte cererile de refinantare din partea propriilor clienti bun-platnici conform conditiilor de creditare anuntate de banca pentru clientii noi, fara comision de analiza si fara reevaluarea garantiilor sau a gradului de risc, potrivit unui amendament la Ordonanta 50 privind creditele populatiei, aprobat ieri de deputatii din Comisia de Buget, Finante si Banci.

Totodata, deputatii au stabilit ca bancile vor putea sa reduca voluntar marja la credite sau sa aplice un nivel mai redus al indicelui de referinta pe parcursul derularii contractului, dar, ulterior, sa si revina la conditiile initiale.

Afacerile romanesti incep sa fie «clonate» de antreprenorii straini, anunta Capital.

Desi ne-am obisnuit sa citim aproape zilnic despre branduri internaționale care se extind in Romania in franciza, exista si afaceri autohtone a caror rețeta se dovedeste atat de buna incat sunt exportate cu succes.

In prezent, 2% din francizele autohtone se dezvolta inclusiv la nivel internațional, spune Adrian Gheorghe, managing director la ThinkBig International, companie de consultanța specializata in acest domeniu. „Problema este ca, in Romania, nu avem foarte multe companii care sa atinga maximul de dezvoltare pe piața naționala si sa doreasca sa se dezvolte in Europa Centrala si de Est, infruntand ba¬rierele de intrare din aceste piețe (fie ele lingvistice, logistice, de investiții etc.)“, explica managerul. Un exemplu de business care s-a extins in afara țarii in acest fel este Romstal. Compania are in Romania 147 de unitați, 97 dintre ele fiind operate in franciza. In afara țarii, sub acest brand au fost deschise 22 de magazine in Ucraina, 15 in Moldova, 12 in Serbia si noua in Rusia.

Care sunt Bancile cu cele mai mari infuzii de capital aflati din Romania Libera.

Institutiile de credit locale continua sa practice dobanzi mari la depozite, desi au incasat peste 441 de milioane de euro in primele noua luni de la grupurile-mama.

Grupurile straine care detin bancile din Romania au adus in primele noua luni ale acestui an aproape 442 milioane de euro ca infuzii de capital pentru bancile locale. Suma este cu peste 60% mai mare decat in perioada similara a anului trecut. Mai mult, bancile din Romania atrag depozite in euro la cele mai mari dobanzi din Europa, ceea ce arata fie o nevoie de lichiditati pentru a acoperi gaurile generate de creditele restante, fie dorinta bancilor de a acumula fonduri pentru a relua procesul de creditare.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !