Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Legea salarizarii unitare va fi aprobata astazi de Guvern
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Legea salarizarii unitare va fi aprobata astazi de Guvern
Forma finala a Legii salarizarii unitare va fi aprobata in cadrul sedintei de astazi a Guvernului, dupa consultari cu partenerii externi, iar ulterior ea va fi trimisa spre Parlement, in procedura de angajare a raspunderii.
 
„Guvernul a discutat saptamana trecuta, in prima lectura, proiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului din sistemul bugetar si proiectul Legii de aplicare a acesteia in anul 2011, urmand ca formele finale ale actelor normative sa fie adoptate in urmatoarea sedinta de Guvern, dupa consultari cu partenerii externi”, se arata in document.

„Avem doua legi pe care ni le vom asuma. Este vorba, in primul rand, de Legea cadru, cea care stabileste pasii pe urmatorii ani, in ceea ce priveste salarizarea personalului din sectorul public, si, in al doilea rand, avem Legea de punere in aplicare a acesteia, pe care o vom adopta in fiecare an. Pentru anul 2011, vom avea o lege de aplicare a legii cadru. Pentru anul 2012, de asemenea,  Guvernul va elabora si asuma o alta Lege de punere in aplicare a Legii cadru astfel incat, sa putem acoperi ceea ce prevede obiectivul general asumat prin legea cadru de salarizare”, a explicat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Ioan Botis, la finalul sedintei Executivului.

„In strategia fiscal-bugetara 2011-2013 noi definim foarte clar, pentru fiecare an, anvelopa salariala pentru plata persoanelor din sectorul bugetar”, a adaugat Botis.

Ministrul de resort a precizat ca, incepand cu ianuarie 2011, fiecare angajat din sectorul bugetar va fi reincadrat pe functie.

„La munca de acelasi tip, vor fi reincadrati pe aceeasi functie si va fi o salarizare direct legata de functia detinuta pe aceea treapta.

Trebuie sa aplicam, in fiecare an, obiective specifice, astfel incat, timp de patru ani sa ne atingem obiectivul general, acela ca fiecare categorie profesionala sa fie incadrata in mod corect in aceasta lege cadru”, a declarat ministrul.

Ioan Botis a adaugat ca reformele privind reducerea de personal in institutiile statului continua pana in decembrie, proiectia pentru anul 2011 fiind facuta pentru un total de 1.290.000 de angajati in sectorul bugetar.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !