Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Statul vinde vechime in munca pana de Revelion, titreaza Capital.
Bugetul incaseaza acum niște bani pe care ii va da inapoi mai tarziu, iar mii de oameni iși vor reglementa situația stagiului de cotizare pentru pensie.
 
Capital publica, in urma cu trei luni, un articol pornind de la ideea unui cititor. Inginerul bucureștean Septimiu Voina propunea ca toate persoanele, cu sau fara carte de munca, care intre1990 și 2010 au avut perioade in care nu si-au achitat contributia sociala pentru pensie, ar trebui sa aiba dreptul temporar de a plati CAS-ul retroactiv. Valoarea contributiilor urma sa fie indexata in funcție de rata inflației, iar de masura ar fi urmat sa beneficieze cateva milioane de persoane, care au lucrat la negru, in țara ori strainatate, ori care au fost in șomaj „ascuns“.

Ministrul finantelor arunca pisica in curtea ministrului muncii: Botis trebuie sa reduca cheltuielile sociale, scrie Zf.ro.

Cu o pondere a cheltuielilor cu asistenta sociala de 34% in bugetul general consolidat, Romania nu poate sa mai mearga inainte si trebuie sa schimbe paradigma, insistand pe cheltuielile de investitii, sustine ministrul finantelor, Gheorghe Ialomitianu, care arunca responsabilitatea in curtea colegului sau de Cabinet, ministrul muncii Ioan Botis: "Romania nu poate sa elaboreze un buget numai sa plateasca salarii si sa sa finanteze cheltuieli sociale". Gheorghe Ialomitianu sustine ca asteapta ca Ioan Botis sa-i prezinte in perioada urmatoare varianta optima de reducere a cheltuielilor sociale.

Money.ro publica o analiza Reuters: Leul se va aprecia pana la 4,16 lei/euro in urmatoarele 12 luni.

Evolutia este in ton cu a celorlalte monede din regiune si se datoreaza asteptarilor de revenire economica. Fata de sondajul de luna trecuta care miza pe un curs de 4,19 lei pentru un euro, estimarea actuala de 4,16 arata o imbunatatire a asteptarilor.

De ce n-a iesit Romania din criza in trimestrul III, ne informeaza Money.ro.

Reducerea consumului si cresterea preturilor au adancit recesiunea, mentinand pe minus comertul, agricultura, constructiile si serviciile. Doar industriasii, importatorii si exportatorii au avut cresteri. Reteta toxica e compusa din scumpiri in conditii de consum redus: ca volum, economia s-a contractat cu 2,5% in trimestrul III, dar ca preturi curente a crescut cu 7,5%.

7.000 de locuinte noi prea mari pentru criza, aflam de la Jurnalul National.

Apartamentele vandabile sunt foarte putine, iar dezvoltatorii nu mai construiesc altele din lipsa clientilor.

Bucurestiul are in acest moment 7.000 de apartamente noi care nu pot fi vandute si doar 700 care sunt vanda­bile. Multi dezvoltatori imobiliari au construit locuinte cu suprafete mari de peste 150 mp sau au ridicat blocuri in locatii periferice departe de scoli, gradinite, centre comerciale si mijloace de transport.

Dupa primele trei trimestre, hotelierii fluiera a paguba, publica EVZ.ro.

In primele noua luni ale anului, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 5,197 milioane, in scadere cu 2,1% fata de cele din perioada corespunzatoare din 2009. Peste trei sferturi dintre turistii care s-au cazat in unitatile de profil din tara in intervalul 1 ianuarie-30 septembrie 2010 au fost romani, valoare apropiata de cea consemnata in perioada similara din 2009.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !