Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Cum toaca statul 100 milioane euro pe avocati, aflati din Capital.
Institutiile irosesc discretionar si defectuos banii pe avocati desi au juristi proprii, sustine Curtea de Conturi, care cere reglementari mai stricte. Insa politicienii vor sa mentina situatia pentru ca avantajeaza toate partidele.
 
Un veritabil fenomen, astfel caracterizeaza un raport al Curtii de Conturi (CC) cheltuirea iresponsabila a banilor publici cu firmele de avocatura. Desi au propriile departamente juridice care ar trebui sa se ocupe de activitatile curente de reprezentare sau de consultanta, majoritatea institutiilor (ministere, companii de stat, primarii, consilii judetene, spitale si altele) prefera sa plateasca sume considerabile pentru a cumpara aceste servicii de la firme private. In multe situatii, decizia nu este justificata de complexitatea spetelor, asa cum ar fi normal. O statistica a CC arata ca, in 2008-2010, cheltuielile autoritatilor centrale si locale cu avocatii au insemnat 70% din cheltuielile cu angajatii proprii.

Bugetul pentru Sarbatori, cu 30% mai mic fata de anul trecut, relateaza Gandul.

Peste 80% dintre romani spun ca isi vor petrece Sarbatorile acasa sau cu prietenii. Bugetul total alocat de o familie pentru Craciun si Revelion este in acest an de 250 euro, fata de 360 euro anul trecut.

De Sarbatori, multi dintre romani vor petrece in familie sau cu prietenii, vor renunta sa cumpere bauturi alcoolice si vor manca mai putini carnati si caltabosi, potrivit unui studiu Mednet. Bugetul alocat de o familie pentru Craciun si Revelion este de 1.052 lei, adica 250 euro, fata de 1.523 lei (360 euro) in 2009, conform aceluiasi sondaj.

Ziarul Financiar scrie despre Ce ne-a adus primul deceniu din mileniul trei.

In primii zece ani ai acestui mileniu, Romania s-a transformat radical. Au aparut piete noi, altele s-au schimbat din temelii, salariile au crescut, iar romanii au calatorit mai des in strainatate dupa ce operatorii low-cost au "descoperit" pe harta si Romania. Sectorul bancar, ce a creat aproape de la zero o piata, cea a creditelor pentru persoane fizice, a finantat explozia de bunastare ce a caracterizat Romania pana in 2008. In aceasta perioada, s-a facut un pas important si pe scena politica a lumii, dupa aderarea la NATO (2004) si la Uniunea Europeana (2007). Daca la inceputul deceniului, economia se recupera dupa criza izbucnita in 1998, finalul de deceniu o prinde blocata intr-o recesiune din care majoritatea statelor din regiune au scapat deja.

Reduceri la RCA pentru soferii corecti, anunta Jurnalul National.

Introducerea sistemului bonus-mallus va aduce reduceri de preturi la asigurarile auto obligatorii pentru romanii care nu au inregistrat avarii in ultimii doi ani, spune Angela Toncescu, presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor intr-un interviu acordat Jurnalului National.

Ce locuinta poti cumpara cu salariul tau?, titreaza Romania Libera.

Preturile locuintelor, fie ele case ori apartamente, au scazut mult fata de perioada de varf. Chiar si asa, putini sunt cei care dispun de toata suma de bani pentru a-si cumpara o locuinta. In aceste conditii, multi au nevoie de finantare de la banci. Un calcul realizat de compania 4points, reprezentantul unor jucatori imobiliari importanti din piata romaneasca ne arata ce credit, dar si ce locuinta putem obtine in functie de venit.

Pentru toate ofertele facute, specialistii contactati de compania 4points au luat in calcul un credit ipotetic pe 30 de ani, cu un grad de indatorare de minimum 31%.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !