Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Emil Boc: Cresterea pretului la carburanti nu a fost cauzata de obligatiile fiscale impuse de Guvern
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Emil Boc: Cresterea pretului la carburanti nu a fost cauzata de obligatiile fiscale impuse de Guvern
Majorarea pretului la carburanti nu poate fi pusa pe seama obligatiilor fiscale impuse de Executiv, in conditiile in care ponderea taxelor in pretul final al carburantilor a scazut in 2010 de la 52,5%, cat era la inceputul anului, la 49,8% la sfarsitul lunii decembrie, a precizat primul-ministru Emil Boc, la inceputul sedintei de Guvern. Astfel, la solicitarea premierului, ANAF va desfasura o serie de controale fiscale la companiile petroliere.

In plus, potrivit primului-ministru, pretul la pompa a crescut in 2010 cu 1 leu/litru, la o crestere a cotatiilor internationale cu numai 15%, de la 850 dolari/tona la 980 dolari/tona, in timp ce in 2009, cand nivelul cotatiilor internationale practic s-a dublat, de la 470 dolari/tona la 850 dolari/tona, pretul la pompa a crescut cu numai 50 de bani pe litru.

In aceste conditii, primul-ministru Emil Boc a solicitat Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) declansarea inspectiilor fiscale generale la companiile in cauza, pentru a vedea daca veniturile realizate din cresterea preturilor la combustibili sunt reflectate in profiturile firmelor si implicit in impozite si taxe platite la bugetul de stat.

De asemenea, seful Executivului a solicitat Consiliului Concurentei o analiza suplimentara pentru a observa daca a existat sau nu o practica de monopol, avand in vedere faptul ca, practic, concomitent, toate societatile din domeniu au majorat aproximativ cu acelasi procent pretul carburantilor.

„Astept aceasta analiza, pentru a putea vedea - din perspectiva Guvernului si in limita atributiilor pe care le are - alte solutii pe care le putem avea in vedere”, a declarat premierul Emil Boc.

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !