Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Vinovatii pentru seismul de la CSM, titreaza Romania Libera.
Decizia de neconstitutionalitate a validarii alegerilor pentru Consiliul Superior al Magistraturii bulverseaza Justitia. Daca se organizeaza noi alegeri, timp de cel putin sase luni nu se mai pot face pensionari, detasari sau transferuri la instante, nu se mai pot infiinta noi instante, nu se pot face inspectii judiciare, nu se pot da avize de cercetare penala, sechestru si arestare preventiva pentru judecatori si procurorii suspectati de coruptie.

Companiile austriece si germane din Romania spun ca vor mari salariile cu 8% anul acesta, anunta Ziarul Financiar.

Peste 1.000 de companii cu capital german si austriac prezente pe plan local au spus ca vor face in acest an o crestere salariala medie de 7,9%, arata rezultatele unui studiu efectuat de firma austriaca de executive search Kienbaum, realizat in perioada aprilie-august 2010.

Pe de alta parte, o cercetare a filialei locale a Kienbaum, care a inclus si alte 73 de companii in studiu, arata ca, de fapt, intentiile reale ale angajatorilor din toate domeniile de activitate de majorare a salariilor angajatilor romani sunt intre 2,7 si 3% in acest an, insa cresterea reala nu se va resimti in buzunarele romanilor, avand in vedere ca inflatia a ramas la cote mari (de peste 7,9% in prezent).

Financiarul scrie: Afaceri de 17,4 miliarde de lei au intrat in insolventa in 2010.

Cifra de afaceri a firmelor care au intrat in insolventa anul trecut totalizeaza aproximativ 17,4 mld. lei (4,1 mld. euro), in crestere de peste trei ori fata de cifrele cumulate ale societatilor aflate in incapacitate de plata la finalul lui 2009. Firmele care au intrat in insolventa anul trecut aveau la sfarsitul anului 2009 circa 108.000 angajati. Spre comparatie, in 2009 au ajuns in incapacitatea de a-si achita datoriile companii cu afaceri de peste 5,34 mld. lei (1,26 mld. euro) si 32.800 de angajati, potrivit datelor ONRC. To¬to-data, in 2010 un numar de 8.804 firme au intrat in insolventa, fata de 2.033 in anul anterior.

Romania bate pasul pe loc la atragerea fondurilor europene, informeaza Evenimentul Zilei.

Au trecut patru din cei sapte ani in care putem lua banii pe care ni i-a alocat UE dupa aderare. Progrese exista, dar sunt mici: absorbtie de sub 10%, potrivit datelor oficiale pe 2010.

Au trecut deja patru din cei sapte ani in care putem atrage circa 30 de miliarde de euro, timp in care autoritatile si firmele din Romania au reusit sa ia doar 8,6% din bani, potrivit datelor publicate de Autoritatea pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS) din cadrul Ministerului Finantelor.

De ce ar vrea China sa fie noul creditor al Romaniei?, aflati din Capital.

Chiar daca ar aduce bani multi si ieftini, un acord de finantare cu China este un paliativ pentru economie: fara capitalul de incredere dat de FMI, investitorii ar uita complet de Romania.

Conditiile severe ale acordului cu FMI sunt costisitoare social si, implicit, electoral. De aceea, orice alternativa pare tentanta. Ideea unei intelegeri cu China, pe principii similare, a gasit imediat adepti. Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat transant ca nu este de acord ca Romania sa se mai imprumute de la FMI.

 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !