Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
In doi ani de criza restantele au urcat de cinci ori, anunta Financiarul.
In 2010, intarzierile la plata in valuta au crescut mai repede si mai mult fata de cele in lei.
Dupa doi ani de criza, creditele restante au urcat la 16,2 miliarde de lei, in crestere de peste cinci ori fata de nivelul de 2,79 miliarde de lei inregistrat in decembrie 2008. In dinamica, situatia pare ca a fost mai buna in 2010 comparativ cu 2009, in conditiile in care in primul an de criza restantele s-au triplat, iar in cel de-al doilea doar s-au dublat.

Firmele mici, disputate intre contabili si Finante, relateaza Capital.

Intentia Finantelor de a permite firmelor mici sa isi tina singure contabilitatea a iscat o controversa cu reprezentantii profesiei contabile, care spun ca masura va crea haos in economie.

Propunerea din proiectul de modificare a Legii contabilitatii, initiat de Ministerul Finantelor Publice, care i-a contrariat cel mai mult pe contabili se refera la posibilitatea ca administratorii de firme cu cifre de afaceri sub un anumit plafon sa semneze situatiile financiare anuale in locul expertilor contabili.

Evenimentul Zilei
scrie: Maine vine scadenta la dobanzile FMI.

Autoritatile romane trebuie sa ramburseze maine peste 77 de milioane de euro catre Fondul Monetar International (FMI) in contul dobanzii la imprumutul contractat in primavara anului 2009.

Este prima transa de dobanda pe care o platim in acest an. In total, in 2011 in conturile FMI vor fi virati peste 303 milioane de euro ca dobanda la banii imprumutati. Principalul, adica cei circa 13 miliarde de euro din acordul cu Fondul, vor trebui platiti incepand cu anul viitor.

Se va adeveri pariul Finantelor de crestere a incasarilor cu 7% in acest an?
, titreaza Ziarul Financiar.

Finantele au pariat anul trecut pe o crestere a veniturilor bugetare cu 7%, fata de 2009, in scenariul revenirii economiei in teritoriul pozitiv, cu 1,3%, si a mentinerii cotei unice si a TVA nemodificate.

Era greu de crezut ca se putea inregistra o asemenea crestere a colectarilor bugetare in conditiile mentinerii principalelor impozite, asteptarile nefiind foarte optimiste in ceea ce priveste revenirea consumului si a economiei.
Scenariul s-a modificat pe parcurs.

Elena Udrea vrea o nationalizare mica, informeaza Jurnalul National.

Daca in anii ’90 proprietatea era un "moft" pentru care statul inca plateste cu varf si indesat la CEDO, ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, crede ca exact o nationalizare lipseste acum turismului romanesc.

Structurile de cazare cumparate ieftin, nefolosite in scop turistic si in care nu s-a investit ar trebui nationalizate, nu expropriate la pretul pietei, a declarat Elena Udrea sambata la Mamaia.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !