Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Guvernul ar putea majora la 50.000 de euro plafonul de inregistrare ca platitor de TVA
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Guvernul ar putea majora la 50.000 de euro plafonul de inregistrare ca platitor de TVA
Executivul ar putea solicita Uniunii Europene modificarea plafonului de inregistrare ca platitor de TVA, de la 35.000 la 50.000 de euro, conform declaratiilor premierului Emil Boc. Totodata, Guvernul va avea in vedere si o simplificare suplimentara a declaratiilor fiscale si a numarului de plati obligatorii, in scopul de a asigura un ghiseu unic, pentru platile fiscale, si o extindere a declararii electronice
 
“Vom institui un sistem simplificat de taxare a contribuabilor mici. In acest sens, vom solicita Uniunii Europene o modificare a plafonului de la care are loc inregistrarea ca platitor de TVA - acum este 35.000 de euro -, vom solicita ridicarea acestui plafon de platitor de TVA, la 50.000 de euro - ma refer la acest plafon obligatoriu, de 50.000 de euro, prin aprobarea Uniunii Europene”, a declarat Emil Boc, luni.

Conform OUG nr. 117/2010, “persoana impozabila stabilita in Romania a carei cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este inferioara plafonului de 35.000 euro, al carui echivalent in lei se stabileste la cursul de schimb comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data aderarii si se rotunjeste la urmatoarea mie, poate aplica scutirea de taxa, numita regim special de scutire, pentru operatiunile prevazute la art. 126 alin. (1), cu exceptia livrarilor intracomunitare de mijloace de transport noi, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) din Codul Fiscal”.

Tot in aceeasi directie, a sprijinirii mediului de afaceri, Guvernul va avea in vedere si o simplificare suplimentara a declaratiilor fiscale si a numarului de plati obligatorii, in scopul de a asigura un ghiseu unic, pentru platile fiscale, si o extindere a declararii electronice.

“Adica, deja in luna februarie, stiti bine, prin implementarea declaratiei unice, contribuabilii, oamenii de afaceri, nu mai sunt nevoiti sa mearga in trei locuri, ci doar vin intr-un singur loc, la ANAF, nu cu cinci declaratii, cu una singura, si se simplifica aceasta procedura. Acest mecanism va continua, in perioada urmatoare, pentru a ajunge la acest ghiseu unic pentru platile fiscale si la extinderea declararii electronice”, a adaugat seful Executivului.
 
Sursa: Avocatnet.ro
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !