Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow De prin ziare
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

De prin ziare
Statul, singurul perdant in programul „Rabla”, scrie Financiarul.

Fondul de Mediu a lasat o „mina de aur“ celor 100 de firme care au participat la „programul de stimulare a innoirii parcului national auto”.

Rezultatele de exceptie cu care se lauda guvernul in ceea ce prives¬te realizarea programului „Rabla” au adus castiguri de zeci de milioane de euro firmelor agrea¬te pentru distruibuirea tichetelor valorice si colectarea autoturismelor scoase din uz.

Bolile asociate fumatului costa Romania peste 700 mil. euro anual, informeaza Ziarul Financiar.

Initiativa Mihaelei Mitrea, deputat al PSD Constanta, de interzicere totala a fumatului in spatiile inchise de folosinta comuna a adus in discutie legislatia din Romania, printre cele mai permisive din Europa, si sumele cheltuite pentru tratarea bolilor asociate fumatului, care sar de 700 mil. euro.

Costurile implicate de fumat se regasesc pentru societate in sumele cheltuite pentru tratamentul bolilor cauzate de tutun. Conform unor estimari ale companiilor de medicamente, o treime din intreaga piata este reprezentata de astfel de remedii. Anul trecut piata de medicamente s-a ridicat la 2,2 mld. euro, ceea ce inseamna ca peste 700 mil. euro s-au cheltuit cu boli care au drept cauza fumatul.

Aflati din Romania Libera Cine protejeaza taximetria ilegala din Capitala.

Aproximativ 2.000 de taximetristi practica ilegal aceasta meserie in Bucuresti. Culmea este ca aceasta afacere, care se ridica la cel putin 1,5 milioane euro lunar, se desfasoara chiar sub ochii politistilor.

Legea taximetriei precizeaza foarte clar ca masinile taxi au voie sa efectueze transport public de persoane doar in localitatea in care au primit autorizatie. Numai la cererea clientului, soferii au voie sa efectueze o cursa din localitatea pentru care au fost autorizati catre o alta, dar nu au voie sa faca taximetrie in alt oras. Cu toate acestea, de cativa ani, in jur de 2.000 de taximetristi, care au primit autorizatii pentru mai multe localitati din judetul Ilfov, lucreaza nestingheriti in Capitala.

Restantele mai mici de 30 de zile au crescut de la o luna la alta
, relateaza Capital.

Ratele la creditele mari sunt mai greu de achitat decat inainte de criza. Sumele platite cu cel mult 15 zile intarziere dupa data scadenta erau cu 41% mai mari in 2010 fata de 2008.

Populatia si firmele au platit mai greu in ultimii ani ratele la creditele mari, de peste 20.000 de lei. Sumele platite cu intarzieri de pana la 15 zile erau cu 41% mai mari in decembrie 2010 fata de decembrie 2008, adica de 343 de milioane de lei, potrivit datelor raportate de banci la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Numarul de imprumuturi pentru care s-au inregistrat astfel de intarzieri a crescut mult mai putin, cu doar 3%, ajungand la circa 75.0000.

Cum pot obtine tinerii 10.000 de euro de la stat, titreaza Evenimentul Zilei.

Afacerile care vizeaza productia si nu comertul, cele care creeaza cel putin patru locuri de munca ori sunt localizate in mediul rural vor primi un punctaj mai mare la evaluarea autoritatilor.

Unul dintre domeniile in care tinerii sunt cel mai dispusi sa-si deschida o afacere este service-ul auto.

Autoritatile au dat ieri startul la inscrierea in programul de stimulare a infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tineri. Interesul a fost ridicat inca din prima zi, in opt ore fiind deja depuse 41 de planuri de afaceri. Dintre acestea, unul singur, al firmei Eurojon Eco SRL-D (debutant - n.r.) din Galati, a obtinut scorul maxim, de 100 de puncte.

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !