Aproximativ 6 milioane de euro au de primit proprietarii de autovehicule din Romania de la firmele de asigurari din Bulgaria. Suma reprezinta despagubiri in urma accidentelor produse in 2010 pe teritoriul Romaniei de autovehicule inmatriculate de romani in tara vecina. Acestia evita astfel plata taxelor locale din Romania si achita un RCA mai ieftin. Reprezentantii firmelor de evaluare a daunelor sustin ca exista dificultati in recuperarea acestor fonduri de la asiguratorii din Bulgaria care tergiverseaza cu lunile sau chiar refuza plata despagubirilor.
Romanii au la dispozitie de trei ori mai multe joburi in strainatate decat in tara, informeaza
Financiarul.
23.000 de locuri de munca este
oferta pentru cei care vor sa lucreze „in afara“. ANOFM are doar 8.000 de slujbe vacante.
In prezent, peste 23.000 de locuri de munca vacante, cu oportunitate imediata de angajare, in mai mult de 36 de tari, sunt afisate pe portalul Tjobs.ro, specializat in asemenea
oferte, numarul domeniilor de activitate fiind de 29. Cele mai multe oferte de angajare vizeaza muncile sezoniere. De altfel, intreaga luna martie va fi caracterizata, potrivit specialistilor de la Tjobs, printr-o crestere a recrutarilor pentru activitatile sezoniere din strainatate.
Capital titreaza:
Dilema medicului roman: la privat sau in strainatate? Conditii de lucru moderne, tehnica medicala de varf, pregatire profesionala suplimentara. Sunt trei aspecte care descriu atat motivele medicilor care emigreaza, cat si oferta clinicilor private, singurele care pot intoarce doctorii din drum.
Principalul motiv invocat de pacientii care pleaca in strainatate pentru tratament este lipsa de profesionalism a medicilor autohtoni. Generalizarea este, ca de obicei, nedreapta, mai ales ca unii dintre medicii de care fug pacientii romani sunt apreciati peste hotare, iar dovada este numarul tot mai mare al personalului medical care se angajeaza in alte tari europene. Exista insa si exemple de inversare a acestei tendinte.
Petrom a scumpit benzina si motorina,dupa eliminarea unei facilitati privind acciza la biocarburanti, anunta
Ziarul Financiar.
OMV Petrom (SNP) a anuntat marti ca a majorat pretul carburantilor, cu pana la opt
bani pe litru, ca urmare a cresterii accizelor, dupa eliminarea din Codul Fiscal a unei facilitati pentru promovarea utilizarii biocarburantilor.
Compania arata intr-un comunicat ca pana marti produsele cu continut de biomasa beneficiau de o acciza redusa.
Romanii se bat cu bulgarii: care sa piarda mai multi bani UE, relateaza
Romania Libera.
Capacitatea administrativa, iar nu criza economica, e cel mai serios obstacol in cresterea absorbtiei de fonduri, potrivit raportului Societatii Academice din Romania (SAR).
Romania este incapabila sa absoarba in intregime banii pentru trei din cele sapte programe operationale: transport, asistenta tehnica si administratie. Astfel, s-au pierdut circa 81% din fonduri in domeniul transporturilor, 49% pentru administratie publica si 40% pentru asistenta tehnica. Procentele totalizeaza o pierdere de 222 milioane de euro. De departe, cel mai slab program operational este pe Transport (PO Transport).