1.317 functionari din cadrul sistemului national al administrarii fiscale au beneficiat de cursuri de formare profesionala din cadrul proiectului Imbunatatirea abilitatilor tehnice ale functionarilor din cadrul Agentiei Nationale de Administare Fiscala prin instruirea si certificarea ECDL Start, implementat intre 30 aprilie 2009 si 29 martie 2011, informeaza Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intr-un comunicat de presa. Valoarea totala a proiectului fara TVA depaseste 1,74 milioane de lei.
Proiectul a fost cofinantat din Fondul Social
European prin Programul Operational “Dezvoltarea Capacitatii Administrative” (PO DCA) 2007 – 2013, la nivelul Axei prioritare 1 - Imbunatatiri de structura si proces ale managementului ciclului de politici publice, Domeniul major de interventie 1.3. – Imbunatatirea eficacitatii organizationale, Operatiunea orientativa - Module de pregatire in domenii ca achizitii publice, ECDL, limbi straine, dezvoltarea de proiecte, licitarea sau managementul proiectelor.
Conform ANAF, caloarea totala a proiectului, fara TVA, a fost de 1.724.310 lei, din care 1.718.710 lei reprezinta valoarea eligibila, formata din 1.460.903,50 lei, provenind din Fondul Social European si 257.806,50 lei, reprezentand cofinantarea eligibila a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala in
calitate de beneficiar al finantarii nerambursabile, in timp ce 5.600 lei reprezinta valoarea neeligibila a programului.
“Scopul proiectului a fost cresterea gradului de utilizare a tehnologiilor informatice de catre functionarii din cadrul ANAF. prin dobandirea unor cunostinte solide de operare si utilizare a calculatorului”, se arata in documentul de presa.
In acest sens, a fost organizat si derulat un program de instruire si certificare ECDL Start pentru un numar de 1.317 functionari din cadrul sistemului national al administrarii fiscale, respectiv un numar de 26 de directii generale judetene ale finantelor publice. Din cei 1.317 functionari participanti la instruire, 1.303 au obtinut Permisul ECDL Start, ceea ce reprezinta un grad de promovabilitate de 98,94%.
“Acest proiect constituie o premiera pentru institutia noastra, pe de o parte fiind primul derulat cu fonduri europene din ANAF, iar, pe de alta parte, constituind cel mai amplu program de pregatire profesionala a functionarilor din cadrul institutiei”, a declarat Sorin Blejnar, presedintele ANAF la conferinta de inchidere a proiectului.