Sistemul ar duce la cresterea taxelor aplicate multinationalelor din Romania, unde impozitul pe profit este de 16%, fata de peste 30% in Europa de Vest. Chestiunea este discutata inca din 2008 la nivelul Uniunii Europene, iar pozitiile diferitelor state membre pe marginea acestui subiect tind catre o extrema sau cealalta, indeosebi pentru tarile care se opun.
Averile infractorilor ar putea fi scoase la vanzare, informeaza
Capital.
Pentru ca pagubele cauzate de cazurile de delapidare, spalarea de bani sau de crima organizata sa poata fi acoperite, UE si SUA propun Bucurestiului sa vanda bunurile celor anchetati.
«Din pacate, in ultimii 20 de ani, in Romania sistemul de recuperare a produ¬sului infractiunii nu a functionat. La nivelul mentalului co¬lectiv exista perceptia pe care cu totii am auzit-o de atatea ori – pentru un milion de euro sau de dolari merita sa faci doi, trei sau cinci ani de puscarie, iar cand iesi, esti un om bogat», sustine Catalin Predoiu, ministrul Justitiei. Acesta spune ca, in anumite cazuri in care instanta a dispus confiscarea unor imobile, aceste masuri nu au fost puse in executare.
Aflati din
Evenimentul Zilei Cum poti scapa, fara costuri, de grija platii facturilor.
Contul curent atasat cardului de debit poate fi folosit pentru achitarea gratuita a facturilor emise de furnizorii de utilitati sau servicii prin intermediul serviciilor de direct debit.
Daca vreti sa scapati de grija facturilor la utilitati, cablu sau telefonie mobila aveti la indemana serviciul direct debit. Clientul poate accesa acest serviciu prin semnarea unei conventii cu banca prin care mandateaza institutia sa-i achite facturile catre anumiti furnizori.
Inima economiei subterane, titreaza
Romania Libera.
Comertul din cele patru zone-cheie situate in jurul Capitalei alimenta o retea transfrontaliera de crima organizata care scotea ilegal zeci de milioane de dolari din Romania si le directiona spre cateva state arabe. Legaturile duc pana la libanezul Said Baaklini, judecat pentru o frauda de 60 milioane euro.
Mohammad Rajeh Sharif, unul dintre personajele folosite de libanezul Said Baaklini in afacerea frauduloasa de 60 milioane euro cu UCM Resita, este anchetat si de procurorii DIICOT intr-un dosar care priveste scoaterea ilegala din Romania spre state din lumea araba a zeci de milioane de dolari. Reteaua din Romania era condusa de Yakhni Abdulkader, condamnat deja definitiv la sase ani de inchisoare pentru spalare de bani.
Schimbarea Codului e doar primul pas, scrie
Adevarul.
Reducerea fiscalitatii pe munca si stimularea pregatirii profesionale a salariatilor sunt alte masuri asteptate de mediul de afaceri .Modificarea legii muncii e vitala, dar insuficienta pentru a creste rata de ocupare din Romania, a fost concluzia care a rezultat in urma dezbaterii organizate ieri de Adevarul Holding.
La discutiile purtate ieri, la Hotelul Pullman, au participat 27 de Cunoscatori ai situatiei de pe piata muncii - manageri, politicieni, sindicalisti, specialisti in resurse umane si recrutare. Toti, direct interesati de schimbarile operate de Executiv pe legislatia muncii.