Blocaj financiar pe piata tichetelor de masa, titreaza
Adevarul.
Marile retele de
retail nu mai pot primi banii pe bonurile emise de Euroticket, care a intrat in insolventa, si inregistreaza pagube de peste un milion de euro.
Asociatia Marilor Retele
Comerciale din Romania (AMRCR) sustine ca emitentul de tichete valorice. Euroticket a adus prejudicii materiale grave magazinelor partenere, precum si altor companii si persoane fizice, care au utilizat tichetele emise de companie, dar nu le pot deconta.
FMI ne pregateste noul acord, anunta
Capital.
Comitetul director al Fondului Monetar International (FMI) va analiza, in sedinta programata pentru vineri, 25 martie 2011, cea de-a saptea evaluare din cadrul Acordului Stand-By (ASB) precum si solicitarea Romaniei de a incheia un nou acord cu FMI, de tip preventiv.
In cadrul intrunirii de vineri, directorii executivi ai FMI vor discuta si conditiile in care se incheie actualul Acord Stand-By cu Romania, semnat pe o perioada de doi ani, in 4 mai 2009.
Financiarul scrie:
Aproape 40% din populatia activa a tarii este „inactiva“.
Cei fara ocupatie nu figureaza automat ca fiind someri, ei iesind din statisticile oficiale.
In trimestrul trei al anului trecut, rata de ocupare a populatiei cu varsta intre 15 si 64 ani era de 60,2%, res¬pectiv 9,428 milioane de persoane.
Taxele mai mici nu ne-ar ieftini mancarea, informeaza
Evenimentul Zilei.
Reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza va avea ca efect saracirea bugetului de stat cu un miliard de euro anual si ii va imbogati, in schimb, pe comercianti.
Reducerea TVA la alimente face iar valuri in parlament, desi sansele ca propunerea sa fie implementata sunt mici. In plus, masura este departe de a duce la o ieftinire a produselor de baza, asa cum spera initiatorii, ci va aduce profituri mai mari pentru jucatorii din domeniu, cred specialistii consultati de EVZ.
Fonduri europene atrase de peste 2 miliarde de euro, dar multe prefinantari de la buget, relateaza
Ziarul Financiar.
Romania a atras pana in martie 2011 2,15 miliarde de euro din fondurile europene, fata de 600 de milioane de euro la sfarsitul anului 2009, dar o mare parte din banii platiti anul trecut beneficiarilor de fonduri europene au fost prefinantari, iar multi beneficiari au ramas doar la acest stadiu.
"In acest moment, Guvernul nu mai are fonduri disponibile pentru acordare de prefinantari decat intr-o marja foarte mica. Comisia Europana ne-a acordat un avans de 2 miliarde euro pentru prefinantari la inceputul lui 2007", a spus ieri Catalin Vatafu, consilierul premierului Emil Boc pe probleme de fonduri europene.