Ministrul Muncii Sebastian Lazaroiu a recunoscut la sfarsitul saptamanii trecute ca numarul de noi contracte adaugate pe piata muncii in mai si iunie ca urmare a aplicarii noului Cod al muncii este de 192.000 si nu de 577.000, cum anuntase premierul Emil Boc anterior. Lazaroiu a facut aceste precizari intr-o disputa cu opozitia privind numarul de noi angajari care au survenit flexibilizarii pietei muncii prin modificarea a circa o treime din prevederile Codului muncii de la 1 mai.
Adevarul scrie despre
Bugetari - turisti pe bani publici.
An de an, primari, consilieri locali sau judeteni, referenti si directori de regii scot din vistieriile institutiilor publice zeci de mii de euro pentru asa-zise schimburi de experienta in lume. Italia, Spania, Croatia, Germania, Israel, Emiratele Arabe Unite, Tunisia, Filipine, India sau Caraibe. Sunt doar cateva dintre destinatiile pe care alesi locali si judeteni, dar si sefi de servicii, referenti sau chiar secretare din tara si din Capitala le-au vizitat pentru cateva zile de ,,culturalizare" si schimb de experienta. Ca este vorba de gestionarea deseurilor, transportul public, implementarea proiectelor,
promovare, orice astfel de excursie inseamna mii de euro de la bugetul local al unor localitati care se plang ca nu au bani nici de salarii, daramite de investitii.
Gandul.info prezinta
Lista de oferte de la "EXECUTARI SILITE": de la apartament cu patru camere din Bucuresti (45.000 de euro), la masini, terenuri si ferme.
Un apartament cu trei camere in centrul Bucurestiului este scos la vanzare de catre o banca pentru 100.000 de euro. Un teren de 560 mp, langa Ateneul Roman va fi licitat de la un pret de pornire de 980.000 de euro. Acestea sunt doar doua exemple din miile de anunturi de licitatii organizate de banci in urma executarilor silite. Si nu este vorba doar despre case sau terenuri. Printre oferte se numara chiar o ferma de vaci. Executorii bancari spun ca in ultima vreme sunt tot mai multe bunuri scoase la licitatie. "Se pot vinde repede atat autoturisme, bijuterii, ambarcatiuni, dar si cladiri si terenuri. In afara de pretul de vanzare, importanta este valoarea bunului pe care o vad investitorii in viitor. Pe de alta parte, intr-un fel se va vinde un teren de 500 mp langa Sala Palatului si in alt timp se va vinde un teren de aceeasi suprafata situat la Buftea", a declarat pentru gandul un executor bancar.
De pe
Money.ro aflam ca
Statul isi imbolnaveste singurul producator de medicamente.
Antibiotice Iasi isi primeste banii pe medicamentele sale dupa aproape un an dupa ce le factureaza. Motivul este ca distribuitorii sai sunt compensati de stat dupa 250 de zile pentru medicamentele vandute pe reteta. Compania de stat Antibiotice Iasi are un contract cu distribuitorii sai care presupune ca acestia sa faca plata pe medicamentele achizitionate chiar si la aproape un an de zile dupa facturare , ceea ce pune compania producatoare intr-o jena financiara. Contractul cu cel mai mare distribuitor al sau, Pharma S.A., prevede ca Antibiotice trebuie sa fie platita, prin OP, la 300 de zile de la data facturarii pentru medicamentele cu prescriptie si la 210 de zile pentru restul produselor, potriviut unui comunicat trimis Bursei.
Pretentiile Bancii Mondiale: Scumpiti gazele, taxati pacientii, desfiintati din trenuri, publica
Romania Libera.
Banca Mondiala se pregateste sa acorde la toamna 400 de milioane de euro Romaniei, dar ii cere o serie de reforme in domeniul sanatatii, al energiei si transporturilor, intre care coplata serviciilor medicale, reducerea arieratelor, eliminarea subventiilor si un nou plan pentru companiile energetice. Banca Mondiala noteaza intr-un comunicat ca s-au inregistrat progrese importante in implementarea masurilor de reforma agreate cu Romania si remarca rezultatele obtinute pana in prezent in privinta stabilizarii macroeconomice. Observatiile au fost facute la incheierea misiunii efectuate in Romania intre 21 iulie si 2 august impreuna cu Fondul Monetar International si Comisia Europeana.
Capital.ro se intreaba
Cat de democratica mai este Uniunea Europeana? Masurile de austeritate pe care Banca Central Europeana (BCE) incearca sa le impuna statelor uniunii ar putea indeparta si mai tare votantii de factorii de decizie europeni si sunt un afront la adresa democratiei, cred o parte dintre politicienii europeni. Incercand sa domoleasca pietele si sa reduca deficitele bugetare ale tarilor din zona euro, BCE a cerut politici de austeritate in Grecia, Portugalia, Irlanda si Italia, in ultimul caz indicandu-i chiar lui Silvio Berlusconi ce si cum sa faca. Premierul italian n-a ramas fara reactie plangandu-se ca prin asta cabinetul sau devine “un guvern sub ocupatie straina”. Mai mult, deputatul Antonio Di Pietro spune ca “Italia este sub tutelajul UE, iar o tara sub tutelaj nu este o tara libera si democratica”.