Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Dacian Ciolos doreste fiscalizarea domeniului agricol
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Dacian Ciolos doreste fiscalizarea domeniului agricol
Ministrul Agriculturii, Dacian Ciolos, a dat asigurari ca ministerul va formula acele propuneri care pot duce la fiscalizarea riguroasa a domeniului agricol.

Este vorba despre o modalitate de impozitare prin care statul spera sa obtina date reale cu privire la productia agricola si sa directioneze comertul pe asa numita piata organizata.
Producatorii agricoli atrag insa atentia ca in lipsa de subventii si de profit in agricultura, fiscalizarea nu va face decat sa ii falimenteze.
Dacian Ciolos a afirmat ca in paralel cu "fiscalizarea" agriculturii trebuie avuta in vedere acordarea de facilitati care sa duca la un comert organizat.

Acesta, la randul lui ar spori profitabilitatea agriculturii romanesti.

“De exemplu, in sectorul legume - fructe sa avem o productie mai mare comercializata pe piata nationala pentru ca suntem in situatia paradoxala in care noi producem si legume si fructe, dar importam de multe ori nu pentru ca nu avem la nivel national aceasta productie, ci pentru ca oferta nu e suficient de concentrata si producatorul nu e stimulat suficient pentru a vinde pe piata organizat”, spune ministrul Ciolos.

Ministerul Agriculturii a lansat de mai mult timp ideea impozitarii castigurilor din agricultura, iar Ministerul de Finante a constat ca o mare parte din banii castigati din agricultura sunt neimpozitati.
Agricultorii se opun

Producatorii agricoli se opun, insa, vehement unei fiscalizări suplimentare in conditiile in care, spun ei, producatorii nu ar avea profit.

“Cat nu ai productie sau profit e o aberatie sa discuti despre impozitare“.

„Problema pomicultorilor, a agricultorilor in general, e ca nu au subventii nici macar 10% fata de cele din comunitatea europeana”, spune la BBC Viorel Matei, presedintele Federaţtei Nationale a Agricultorilor din Romania.


In plus, afirma Viorel Matei, pe langa faptul ca subventiile sunt mai mici in Romania fata de alte state ale Uniunii Europene, costurile la motorina sau ingrasaminte sunt mult mai mari.

Agricultorii romani ar urma sa primeasca pana in 2013 pana la 10 miliarde de euro, majoritatea din fonduri europene.

Potrivit ministrului Agriculturii, Dacian Ciolos, statul incearca orientarea sprijinului acordat agricultorilor catre cei care produc pentru piata.

Cei care doresc bani de la Uniunea Europeana vor fi luati in evidenta, iar productia agricola ar putea fi urmarita si impozitata mai usor.
 
Sursa: Avocatnet.ro 
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !