Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Posibila modificare a Codului Muncii si a Codului Fiscal
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Posibila modificare a Codului Muncii si a Codului Fiscal
Guvernul va organiza astazi o intalnire cu sindicatele si patronatele pentru a discuta planul de actiune pentru aplicarea strategiei europene de reforme pentru cresterea de competitivitaţii economice in spatiul comunitar. Discutiile dintre Guvern, patronate si sindicate ar putea conduce la modificarea Codului Muncii si Codului Fiscal.

Modificarea Codului Muncii si a celui fiscal ar putea fi impusa de o recomandare europeana, numita "concept de flexisecuritate".

In viziunea Comisiei Europene, termenul implica masuri care ofera angajatilor siguranta locului de munca si simplifica procedurile de schimbare a obiectului de activitate a firmelor. Seful departamentului pentru afaceri europene, Adrian Ciocanea a explicat la BBC cum interpreteaza guvernul Romaniei termenul de flexisecuritate.

"Aceasta masura este asumata de catre Guvern in sensul discutiilor intre partenerii sociali, sindicate, patronate si Guvern pentru a vedea modul in care flexibilizarea pietei fortei de munca simultan cu asigurarea securitatii locului de munca pot fi realizate prin diverse masuri", a spus seful departamentului pentru afaceri europene.

"Si in final la momentul cand se va considera ca exista un pachet de comun acord discutat sigur ca vor fi discutii legate de modificari legislative, probabil ceva din Codul muncii, ceva din Codul Fiscal", spune Adrian Ciocanea.

De alta parere este, insa, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu care spune ca acest termen de flexisecuritate este inca neclar la nivel european si vine in favoarea patronatelor care doresc o simplificare a legii si nu protejarea angajatilor proprii.

"E util intotdeuna un dialog legat de problema flexisecuritatii", spune presedintele Cartel Alfa.

"Neplacut este ca termenul in sine nu este definit inca la nivel european pentru ca, Comisia Europeana are o definitie, patronatele la nivel european au o alta definitie, sindicatele au o alta definitie. Toate discutiile si propunerile sunt departe de a realiza conceptul respectiv", spune Bogdan Hossu.

Masurile pe care Bogdan Hossu le vede in favoarea patronilor sunt 34 la numar, si toate statele membre ale Uniunii sunt de acord cu ele. E vorba de eliminarea unor caiete de sarcini la achizitiile publice, monitorizarea cheltuielilor de personal, eliminarea unui numar de 25 de autorizatii pentru infiintarea unor firme sau simplificarea procedurilor de autorizare in domeniul mediului.

Planul de masuri va fi discutat astazi, impreuna cu membrii ai sindicatelor, partidelor si reprezentanti ai Comisiei Europene.

Sursa: BBC Romania - Avocatnet.ro

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !