Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow CE recomanda prudenta in politicile fiscale
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

CE recomanda prudenta in politicile fiscale
Comisia European recomanda Romaniei prudenta in politicile fiscale. Statele care nu au adoptat inca moneda euro ar trebui sa aplice politici economice solide si stabile, spun reprezentantii Comisiei.

Reprezentantii Comisiei estimeaza ca, in 2009, Romania va avea un deficit bugetar de 3,7 la suta, peste limita admisa de 3 la suta.

De altfel, dupa mai multe ingrijorari legate de o posibila depasire a deficitului bugetar de catre Romania, Guvernul a rectificat bugetul pe 2008 la inceputul lunii martie. Rectificarea a vizat reducerea cheltuielilor bugetare, astfel incat deficitul bugetar prognozat sa coboare de la 2,8 la 2,3 la suta din Produsul Intern Brut. Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, a declarat ca deficitul pe 2008 ar putea sa scada chiar sub 2 procente, in cazul in care Guvernul mentine cheltuielile bugetare la nivelul la care s-a angajat. Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu:
“Daca cheltuielile vor fi pastrate – asa cum am inteles de la domnul prim-ministru – exista sansa, dupa calculele noastre, ca deficitul sa fie sub 2%”.

“De ce? Pentru ca avem o economie care creste mai mult, deci va genera mai multe venituri”.
“In asemenea situatii ai venituri suficiente deci nu ai nevoie de deficit bugetar. E bine sa pastrezi potentialul de deficit pe care ti-l da si Comunitatea Europeana de a face cheltuieli peste venituri pentru situatii mai grele. Nu e bine sa arunci gaz peste foc”, spune Mugur Isarescu.

Ministrul Finantelor, Varujan Vosganian, este de acord ca Romania va trebui sa-si reduca deficitul. O astfel de masura necesita insa timp, spune domnul Vosganian.
“Va trebui, pe termen mediu, sa reducem treptat deficitul bugetar. Eu am prezentat primului ministru un program, dar este un program care merge pana in 2012“.
„Noi ar trebui, in clipa in care intram pe colidorul Euro, sa avem deficit bugetar sub 1%”.
“Acest lucru nu se poate face de pe o zi pe alta, pentru ca avem si necesitati ce tin de deficitele structurale ale societatii – educatie, sanatate, infrastructura, agricultura”.
“Dar incepand cu anul 2009 in proiectia bugetara trebuie sa prognozam deficite din ce in ce mai mici, astfel incat in 2012, daca nu chiar in 2011, sa ajungem la un deficit de 0,9%”, spune ministrul Vosganian.

Bucurestiul a anuntat ca intentioneaza sa adopte moneda unica Euro incepand cu anul 2014. Pe langa o inflatie redusa si un grad rezonabil de indatorare publica, un important criteriu este mentinerea deficitului bugetar sub 3 la suta din Produsul Intern Brut.

Sursa: BBC Romania - Avocatnet.ro

 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !