Certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridice va cuprinde trei sectiuni, respectiv: "Obligatii de plata", "Alte mentiuni" si "Informatii privind verificarea eligibilitatii persoanelor juridice pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile". In Monitorul Oficial, Partea I, nr. 355 de miercuri, a fost publicat Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 673/2009 pentru modificarea si completarea Ordinului ministrului finantelor publice nr. 752/2006 privind aprobarea procedurii de eliberare a certificatului de atestare fiscala pentru persoane juridice si fizice, a certificatului de obligatii bugetare, precum si a modelului si continutului acestora.
Potrivit Ordinului MFP nr. 673/2009, certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridice va cuprinde trei sectiuni, respectiv: - sectiunea A "Obligatii de plata"; - sectiunea B "Alte mentiuni"; - sectiunea C "Informatii privind verificarea eligibilitatii persoanelor juridice pentru accesarea fondurilor externe nerambursabile";
Actul normativ prevede ca nu se inscriu in certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridice sumele reprezentand creante fiscale stabilite prin acte administrative a caror executare este suspendata in conditiile art. 14-15 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, precum si sumele reprezentand amenzi contraventionale pentru care s-au formulat plangeri in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.
La sectiunea A se vor mentiona obligatiile de plata restante pe fiecare impozit, taxa, contributie si alte venituri bugetare, precum si obligatiile fiscale accesorii.
La sectiunea B se vor face alte mentiuni, dupa cum urmeaza : - actul prin care s-au acordat inlesniri la plata, dupa caz, precum si cuantumul sumelor care fac obiectul acestora; - planul de reorganizare judiciara aprobat de catre judecatorul sindic, precum si cuantumul obligatiilor cu termene de plata viitoare stabilite prin acest plan de reorganizare judiciara; - cereri de restituire si/sau compensare in curs de solutionare, precum si cuantumul sumelor ce fac obiectul acestora; - decontul de TVA cu sume negative si optiune de rambursare, precum si cuantumul sumelor ce fac obiectul acestuia; - cereri de compensare atipice, precum si cuantumul sumelor ce au facut obiectul acestora.
La sectiunea C se vor mentiona urmatoarele informatii : - diferenta dintre obligatiile de plata cuprinse la sectiunea A si sumele mentionate la sectiunea B; - totalul obligatiilor bugetare de plata in ultimele 12 luni.
Informatiile din sectiunea C se vor completa doar daca solicitantul certificatului de atestare fiscala mentioneaza expres acest lucru in cererea sa.
________
Ordinul Ministerului Finantelor Publice nr. 673/2009 - ( Click aici ). |