Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow MMFPS a prelungit termenul de depunere a proiectelor pentru finantarile nerambursabile
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

MMFPS a prelungit termenul de depunere a proiectelor pentru finantarile nerambursabile
Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale(MMFPS) a decis prelungirea termenului de depunere a proiectelor pentru subventionarea salariilor noilor angajati, a formarii profesionale si imbunatatirea conditiilor de munca pana la 31 martie 2010.
 
Din datele pe care MMFPS le detine a rezultat ca, deocamdata, cu exceptia liniei de finantare care acorda sprijin pentru specializarea si/sau perfectionarea angajatilor proprii, intreprinderile din Romania nu au solicitat integral fondurile alocate pentru schemele de ajutor de stat si de minimis.
 
Cel mai scazut interes a fost manifestat de angajatori pentru fondurile alocate subventionarii salariilor noilor angajati proveniti din mediul rural si programelor de mentorat menite sa ajute integrarea absolventilor de liceu sau de facultate la primul lor loc de munca.

In aceste conditii MMFPS  a decis prelungirea termenului de depunere a proiectelor pana la 31 martie 2010 pentru urmatoarele linii de finantare:
-„Sprijin financiar pentru ocupare” (nr. 73) - prin care se acorda ajutor pentru acoperirea costurilor salariale a persoanelor nou incadrate;
-Sprijin financiar pentru ocuparea persoanelor din mediul rural” (nr. 74) – prin care se acorda ajutor pentru acoperirea costurilor salariale a persoanelor din mediul rural nou incadrate;
-„Programe de mentorat pentru tinerii angajati”( nr. 75) – prin care se acorda ajutor pentru acoperirea costurilor programelor de mentorat pentru tinerii angajati;
-„Calificarea/recalificarea angajatilor proprii”( nr. 76) – prin care se acorda ajutor pentru acoperirea costurilor cu formarea profesionala (calificare/ recalificare) a angajatilor proprii;
-„Bani pentru sanatatea si siguranta salariatilor”( nr. 78) – prin care se acorda ajutor pentru acoperirea costurilor cu asigurarea conditiilor pentru sanatate si securitate la locul de munca.

Pentru anul 2009, intreprinderile din Romania au avut posibilitatea sa acceseze, prin POSDRU, finantari nerambursabile pentru angajarea de noi salariati, formarea profesionala a celor care au deja un loc de munca si pentru imbunatatirea conditiilor de munca in scopul diminuarii riscului accidentelor si imbolnavirilor profesionale. Valoarea totala a celor sase linii de finantare lansate in cadrul schemelor de ajutor de stat si de minimis, in data de 31 martie 2009, a fost de 142,4 milioane de euro.

Pana in data de 9 octombrie s-au depus 294 de cereri de ajutor de stat si de minimis in valoare de 48,40 milioane euro. Din cele 294 de cereri depuse, pana la data de 9 octombrie au fost evaluate 250 de cereri. Dintre acestea au fost selectate 128 de cereri, cu o valoare nerambursabila de 22,61 milioane de euro.

In cadrul acestor linii de finantare pot aplica doar intreprinderile, indiferent de marime si de natura capitalului, iar suma maxima pe care o poate accesa un potential benefiaciar este de 2 milioane de euro pentru angajarea de noi salariati, 2 milioane de euro pentru formarea profesionala a angajatilor si 200.000 de euro pentru imbunatatirea conditiilor de munca.

Din aceste fonduri angajatorii pot subventiona pe o perioada de 12 luni jumatate din salariile noilor angajati care provin din randul somerilor ce nu si-au gasit un loc de munca in ultimele sase luni, precum si a persoanelor care sunt unici intretinatori de familie, sau care au depasit varsta de 50 de ani, sau provin din comunitati rome, ori nu au studii.

Pentru angajarea celor care sunt in somaj de mai bine de doi ani angajatorii pot subventiona tot 50% din salarii, dar timp de 24 de luni, iar pentru angajarea persoanelor cu disabilitati – 75% din salarii si 100% din investitiile facute pentru adaptarea spatiului de lucru si asigurarea echipamentelor necesare acestor persoane.

In ceea ce priveste formarea profesionala, generala si specifica, subventia acordata unei intreprinderi este cuprinsa intre 25% si 80% din cost, in functie de de cursul de formare, marimea intreprinderii si tipul angajatului. in ceea ce priveste imbunatatirea conditiilor de munca angajatorii pot cere subventionarea investitiilor facute de intreprinderi in acest sens.
 
Sursa:Avocatnet
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !