Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Cele mai importante subiecte dezbatute astazi 11.11.2009 in presa:
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Cele mai importante subiecte dezbatute astazi 11.11.2009 in presa:
Ministerul Finantelor s-a trezit ca datoria
publica creste prea repede, firmele pierd licitatii
din cauza erorilor Fiscului si Romania e lider la
erori in administrarea fondurilor UE pentru agricultura
 
Romania, lider la erori in administrarea fondurilor UE pentru agricultura, scrie Standard.ro
Romania, Bulgaria si Marea Britanie au inregistrat cele mai multe erori si deficiente in administrarea fondurilor agricole, arata raportul Curtii Europene de Conturi privind veniturile si cheltuielile UE in 2008.
In Romania, peste 5.500 de fermieri au beneficiat de plati duble sau plati suplimentare in valoare de 2,2 milioane de euro din fondurile pentru agricultura, potrivit raportul Curtii.

Peste 100.000 de romani, in vizorul recuperatorilor de credite, anunta Gandul.
Numarul datornicilor la banci creste de la o zila alta. Bancherii prefera sa renegocieze creditele neperformante, decat sa prescrie ipotecile. Romanii au tot mai multe greutati in achitarea ratelor la credite, in special la cele de nevoi personale si de consum. Dovada stau cifrele puse la dispozitia ziarului Gandul de una dintre cele mai importante companii specializate in colectarea de debite, care arata ca in prezent numarul celor care au intrat in vizorul recuperatorilor a depasit 100.000. Bancherii recunosc ca au o problema, insa prefera sa renegocieze creditele neperformante decat sa prescrie ipotecile, pentru ca ar pierde in conditiile actuale de pe piata imobiliara.

Ministerul Finantelor s-a trezit ca datoria publica creste prea repede, scrie Ziarul Financiar.
Numai in ultimele doua luni ale anului statul trebuie sa imprumute cel putin 3,5 miliarde de euro pentru a sustine bugetul.

Firmele pierd licitatii din cauza erorilor Fiscului, informeaza Capital.
Companiile pierd sansa de a participa la licitatii pentru ca Fiscul emite eronat si cu mari intarzieri certificatele fiscale care atesta plata la zi a impozitelor. Certificatele de atestare fiscala reflecta situatia obligatiilor bugetare ale companiilor. Documentul este necesar pentru licitatiile publice, diversele tranzactii, depunerea proiectelor din fonduri europene, vanzarea bunurilor din patrimoniu. Conform legislatiei, certificatele trebuie sa fie emise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) in cel mult cinci zile de la inregistrare sau zece zile in cazul firmelor care au sedii secundare.

Bancile vor incheia pe profit doar pe seama statului, ne spune Romania Libera.
» Castigul obtinut de banci din finantarea statului a contribuit decisiv la ramanerea pe profit intr-un an de recesiune severa. Profitul cumulat al bancilor din Romania ar urma sa scada in acest an de 11 ori, pana la 135 milioane euro, de la 1,5 miliarde euro cat a fost in 2008, in ciuda unui control strict al riscurilor, potrivit estimarilor grupului UniCredit, prezentate intr-un raport despre perspectivele pietei bancare in Europa Centrala si de Est (ECE). Totusi, pe fondul restrangerii creditarii si pe cel al cresterii accelerate a imprumuturilor neperformante, se pareca acest profit se datoreaza exclusiv castigurilor obtinute de banci din imprumuturile masive catre stat.

Finantele incearca inghetarea accizelor, anunta Adevarul.
In locul majorarii prevazute pentru 1 ianuarie, in 2010, taxele pe produsele accizabile ar putea creste la 1 aprilie si la 1 septembrie. Impactul cresterii cursului pe care se vor calcula accizele in 2010 fata de cel din 2009 este prea mare pentru a mai majora si cota, la 1 ianuarie.

 
© 2025 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !