Descarcati Flash Player pentru a vizualiza continutul .
Image 1 Title
Image 2 Title
Image 3 Title
Image 4 Title
Image 5 Title

AcasaServiciiAvantajeCarieraPortofoliuCautareContactCodul Fiscal 2014
Acasa arrow Stiri arrow Firmele romanesti au concediat
Servicii
Preturi
Noutati Legislative
Legislatie
Stiri
Info Utile
Programe - Declaratii
Etape infiintari societati
Link-uri utile
Coduri CAEN Rev.2
Codul Fiscal 2014
Codul Fiscal 2013
Codul Fiscal 2012
Codul Fiscal 2011
Cod Procedura Fiscala
Legea 31/1990
Legea 31/1991
Legea 64/1995
Legea 441/2006

Firmele romanesti au concediat
Firmele romanesti au concediat, in ultimul an,
540 de angajati pe zi, veste buna pentru Finante:
se ieftinesc leii pe piata si avem cea mai mare inflatie din UE
 
Firmele romanesti au concediat, in ultimul an, 540 de angajati pe zi, informeaza Standard.ro.
Cel mai mare val de disponibilizari, in perioada septembrie 2008-septembrie 2009, a fost resimtit in constructii, sector in care s-a renuntat la 200 de angajati pe zi. Angajatorii din constructii, auto, textile si comert, cele mai afectate industrii in aceasta perioada, au concediat in fiecare zi peste 500 de persoane.
 
M. Tanasescu, FMI: Bugetul pe 2010 va fi aprobat cel mai probabil in ianuarie, scrie Money.ro.
Bugetul pe 2010 va fi aprobat abia in luna ianuarie, estimeaza reprezentantul Romaniei la Fondul Monetar International, Mihai Tanasescu. Statul va fi nevoit sa apeleze la banci pentru a face rost de bani, iar Banca Nationala va continua sa reduca rezervele minime obligatorii, a mai spus Tanasescu. Reducerea RMO-urilor are si un alt scop: mentinerea calendarului de adoptare a monedei europene.

Explozie de case la rosu. Consecinta a lipsei banilor sau strategie de vanzari?, titreaza Capital.
Numarul anunturilor de vanzare de case la rosu postate pe site-urile de specialitate a crescut vizibil in ultima perioada. O parte din jucatorii din piata imobiliara considera ca explicatia vine din faptul ca dezvoltatorii au ramas fara banii necesari finalizarii acestor locuinte, iar cealalta parte este de parere ca este o simpla strategie de marketing care sa atraga cumparatorii nemultumiti de calitatea caselor deja finalizate.

Veste buna pentru Finante: se ieftinesc leii pe piata, informeaza Ziarul Financiar.
Bancile au ajuns din nou sa isi imprumute lei intre ele pe perioade foarte scurte la dobanzi de 6%-7% pe an, adica mai ieftin decat ii pot obtine de la BNR, ceea ce arata ca pe piata sunt lichiditati suficiente. Scaderea dobanzilor este o veste buna in primul rand pentru Ministerul Finantelor, care poate gasi acum o cerere mai mare pentru titlurile de stat, chiar la randamentul maxim de 10% pe care incearca sa il mentina inca de la sfarsitul verii.

O treime dintre beneficiarii „Primei Case” au optat pentru locuinte noi, scrie Gandul .
Raport l Fondul de Garantare a Creditelor are solicitari pentru o treime din miliardul de euro de la govern. Aproape 8.000 de romani au reusit sa isi ia o casa prin Programul Prima Casa, iar alti 300 asteapta inca aprobarea de la Fondul de Garantare a Creditelor pentru IMM. Aproximativ o treime dintre locuintele cumparate prin Prima Casa sunt noi, potrivit datelor de la Fond, in timp ce in urma cu mai putin de doua luni ponderea garantiilor acordate pentru locuinte noi era la jumatate. Mai exact, in prezent circa 28% dintre locuintele achizitionate prin program au fost construite dupa anul 2008, iar aproximativ 5% sunt solicitari pentru case "pe hartie", in curs de finalizare.

Statul nu poate ieftini caldura, scrie EVZ.
Incalzirea ne costa mai mult decat media UE din cauza lipsei banilor pentru investitii.
Caldura ii costa pe romani cu aproape o cincime mai mult decat pe ceilalti europeni. Potrivit unui studiu publicat, ieri, de compania de consultanta A.T. Kearney, consumatorii din Romania platesc in medie cu 18% mai mult pentru energia termica in sistem centralizat, din cauza operatiunilor ineficiente ale companiilor care asigura acest serviciu.

Avem cea mai mare inflatie din UE, ne spune Adevarul.
Scumpirea serviciilor si a marfurilor nealimentare a mentinut Romania in topul statelor cu cea mai mare crestere a preturilor. Rata anuala a inflatiei in Uniunea Europeana a coborat la 0,5% in octombrie. In Romania, preturile de consum au crescut in ultimul an cu 4,3%, cel mai inalt nivel din UE. In timp ce multe dintre tarile Uniunii Europene inregistreaza scaderi ale preturilor de consum, in Romania, scumpirile continua.
 
© 2024 Contabilitate Bucuresti - Contabilitate - Consultanta Contabilitate - Servicii de calitate pentru afacerea Ta !